Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26821 tot 26825
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Column: De rol van de dollar is uitgespeeld

Sinds 1944 heeft Amerika een luxepositie gehad, omdat haar dollars toen verkozen werden tot wereldreservemunt. Bijna zeventig jaar later barst het systeem uit haar voegen, het gevolg van een onbeperkte opstapeling van schulden. Hoe kon het zo uit de hand lopen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Notoire goud bear Roubini krijgt lik op stuk

Altijd leuk, discussies tussen bulls & bears. Op de IndexUniverse conference ging het hard tegen hard. De aanval werd ingezet door de bekende universiteitsprofessor Nouriel Roubini die iets kwam verkondigen wat verdacht veel op de aankondiging van het einde van de bull markt in goud leek.

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Het gelijk van Joris Luyendijk: het gaat inderdaad helemaal fout

Frank Heinen, gewaardeerd collega, schreef deze week een satirische variant op het interview dat Joris Luyendijk gaf aan het magazine  Volzin. In Luyendijks visie ‘gaat het helemaal mis’, en die mening baseert hij op zijn tweejarig verblijf in de Londense City, het financiële hart van de wereld.

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door een journalist die door eigen waarneming tot dit soort conclusies durft te komen. Te vaak worden de standpunten van veronderstelde autoriteiten klakkeloos overgenomen. Hoewel ik op deze site – en in het verleden op een andere – stukje schrijf over financiën, economie en soms, aanpalend, de politiek, ben ik geen journalist. Althans, ik zie mezelf niet zo. Ik schrijf hier vooral als belegger met een meer dan gemiddelde belangstelling voor economie en politiek. En dan vooral de samenhang daartussen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Ambtenaren fiscus streken onterecht premies op

Ambtenaren van de fiscus hebben jarenlang onterecht premies opgestreken. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Financiële sector kan voorlopig niet zonder overheid

Op 3 oktober is het vijf jaar geleden dat de staat ABN AMRO nationaliseerde. In de jaren daarna brak de financiële crisis in volle omvang los. De vraag welke rol de overheid zou moeten hebben in de financiële sector staat centraal in het symposium ‘ De rol van de overheid in de financiële sector’, dat Erasmus School of Law (EUR) op donderdag 3 oktober 2013 organiseert. Hoogleraar Jaarrekeningenrecht prof.mr. Steven Hijink neemt alvast een voorschot: 'De financiële sector kan voorlopig nog niet zonder de overheid'. Hijink, hoogleraar bij Erasmus School of Law,: 'Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is veel nieuwe wetgeving aangekondigd en tot stand gebracht. Er komt Europees toezicht op grote banken. Toezichthouders en de staat hebben meer instrumenten om in te grijpen bij banken die in de problemen zijn. De grote vraag is echter of de oplossingen voor de vorige crisis een volgende crisis kunnen voorkomen. En kan de financiële sector zonder overheidsbemoeienis? Of moet de overheid, bijvoorbeeld door een staatsbelang te houden in een of meer banken, tot in lengte van dagen betrokken blijven bij de financiële sector?'