Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 26821 tot 26825
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Middelkoop over het schuldplafond en de goudrush in China

Willem Middelkoop stuurde afgelopen nacht twee heel interessante tweets de wereld in. De eerste gaat over het schuldplafond van de Verenigde Staten dat verrassend veel op een Ponzi schema lijkt. De tweede is een gelijkaardige grafiek, maar dan gaat het niet over de opstapeling van schulden, maar over de opstapeling van goud. In 2011 nam dit even een hoge vlucht bij de discussie over het schuldplafond, maar sinds 2012 en vooral 2013 zit de goudimport zeer sterk in de lift.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Fiscus speurt met eigen luchtfoto's naar bouwovertredingen

De ambtenaren van het kadaster gebruiken steeds vaker eigen luchtfoto's om uw huis te controleren of om illegale verbouwingen op te sporen. Ze verkiezen eigen beelden boven die van Google Street View en Google Maps. "De kwaliteit is beter en het is actueler", klinkt het in de krant Het Nieuwsblad.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Obama wijst schuldvoorstel af

De Amerikaanse president Barack Obama heeft een voorstel afgewezen om het schuldenplafond gedurende zes weken te verhogen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

IMF wil jouw spaargeld helemaal niet pakken

Ophef woensdagmiddag om een klein stukje tekst uit een rapport van het Internationaal Monetair Fonds. Het IMF zou uit zijn op de spaargelden van Europeanen om de schuldenlast terug te dringen. Maar dat is helemaal niet het geval.

De Franse krant Le Figaro bracht dinsdagmiddag het nieuws al eerste, waarna het Belgische Express.be het omzette in een Nederlands bericht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Democraten VS willen eerst overheid weer op gang

De Democraten zijn niet van plan met de Republikeinen te onderhandelen zolang de overheid nog op slot zit.