Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 26821 tot 26825
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Schatrijk Noorwegen weet geen raad met zijn geld.

Het grootste deel van het geld in het Noorse staatsfonds komt uit taksen en winsten uit de olie- en gasindustrie.

Terwijl de meeste Europese landen nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen, moeten de Noren beslissen wat ze met hun gigantisch staatsfonds moeten aanvangen. Het geld uit de Noorse olie- en gasindustrie werd zorgvuldig geïnvesteerd in wat door velen als het grootste staatsfonds ter wereld wordt beschouwd. De nieuwe conservatieve Noorse overheid overweegt nu om het fonds, met een geschatte waarde van 1 biljoen dollar (0,75 biljoen euro) tegen 2020, op te splitsen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

VVD-leider Zijlstra: ‘Het kabinetsbeleid werkt’

De regeringsfracties VVD en PvdA zien het begin van herstel van de Nederlandse economie. Dat bleek dinsdag tijdens een tv-debat van de fractieleiders van de zes grootste partijen bij de NOS.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Dow Jones index wordt gemanipuleerd

Onlangs werd bekend dat de Dow Jones index drie nieuwe aandelen krijgt. Drie aandelen met een lage koers worden vervangen door aandelen met een hoge koers. Als gevolg daarvan verandert de berekening van de index, zodat een kleine stijging in de waarde van de dertig aandelen een veel grotere stijging van de index teweeg brengt. Zo blijft de Dow Jones nieuwe records neerzetten, zonder echte waarde te creëren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Volgens deze grafieken kan de goudprijs nog veel lager

Volgens Gold Scents is het belangrijk om te kijken naar de weekgrafieken om te zien welke richting een activa uit gaat. Voor goud (en zilver) ziet het er momenteel alles behalve rooskleurig uit. Alles wijst erop dat de goudprijs een tussentijdse top heeft gemaakt in een dalende trend. Op onderstaande grafiek is te zien hoe de zware daling van afgelopen donderdag zware schade heeft toegebracht aan de goudprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

15 verrassende feiten over de Federal Reserve

We naderen de 100e verjaardag van de Federal Reserve. Nog steeds zijn er weinig mensen die begrijpen dat het systeem van centrale banken aan de grondslag ligt van onze problemen, zegt The Economic Collapse.