Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26836 tot 26840
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

De economie uitgelegd in 30 minuten

Dit is een tijd van snel, hard, kort en bondig, vluchtig ook.  Jammer maar helaas, ‘t is zo.  Wij proberen daaraan tegemoet te komen maar soms ook tegenin te gaan.  Er zijn nu eenmaal onderwerpen die zich niet laten vatten in kort en bondig.  En gelukkig maar – dat er bijvoorbeeld ook boeken zijn! Maar dit terzijde.  Over tot de orde van de dag en die is : Ray Dalio, een van ‘s werelds meest succesvolle beleggers als hoofd van het 13 miljard grote hefboomfonds Bridgewater.  Wanneer zo iemand spreekt kun je maar beter luisteren.  Wij ontleden wat hij te zeggen heeft.

De stadia/cycli

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

De Europese welvaartsstaat is dood

Op 16 september 2013 verklaarde de Nederlandse Koning Willem Alexander de welvaartsstaat dood. Hij is hiermee de eerste die dit te kennen geeft. De welvaartsstaat werd geïntroduceerd in Duitsland begin 19e eeuw en maakte zijn opmars doorheen Europa. Een welvaartsstaat is wanneer een land minstens 20 procent van zijn bbp uitgeeft aan welzijn en opvoeding. Dit systeem heeft zijn limieten nu bereikt.

Volgens Willem Alexander zijn de uitgaven voor werkloosheid, gezondheidszorg en pensioenen onhoudbaar in de huidige economische toestand in Europa. [nagel op de kop] De Verenigde Staten zit aan een percentage van 19,4 procent en is officieel geen welvaartsstaat, maar Obamacare kan daar verandering in brengen, aldus de

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Water, het blauwe goud

Het water op deze wereld is onontbeerlijk voor alle leven.  ‘t Is van iedereen…zou je denken.  Water is ook gratis en een recht voor allen? Weer mis.  In de EU bestaan plannen om de waterbedrijven te privatiseren.  Er kan groot geld verdiend mee worden, kijk maar naar het Zwitserse Nestlé met ruim 9 miljard euro nettowinst in 2012.

De oorlog om water

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Is overaanbod de reden dat we niet uit de crisis geraken?

Een zeer interessant stuk op Express.be bracht mij bij deze zeer interessante benadering over de economische crisis die vooral Europa en de Verenigde Staten nu al vele jaren teistert. Het overaanbod aan van alles op de globale markt zorgt ervoor dat de traditionele modellen en oplapmiddelen niet meer werken. Het is pas als we erkennen dat de wereld anders is dan 20 jaar geleden, dat we het nodige kunnen doen om uit deze crisis te kruipen.

Er vond de voorbije twintig jaar een economische aardverschuiving plaats. Drie miljard mensen werden uit de armoede gehaald om deel te worden van de globale economie en in concurrentie te treden met westerse arbeiders in een wereld verbonden door bliksemsnelle communicatie. Landen die ooit arm waren beschikken vandaag over enorme welvaartssurplussen, terwijl het rijke Westen in crisis verkeert. De oorzaak? Het ‘Chronisch Overaanbod’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Is de Chinese opmars al bijna voorbij?

Er zijn er die geloven dat China aan het huidige tempo binnen enkele decennia de Verenigde Staten kan voorbij steken als grootste economie ter wereld en daarmee 's werelds nieuwste supermacht zal worden. Timothy Beardson denkt daar anders over in zijn nieuwste boek Stumbling Giant: The Threats to China’s Future.  

De opmars van China kan wel eens voorbij zijn voor het land rijk wordt.