Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 26841 tot 26845
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Column Kees de Kort | Serie kaasschaafjes

Met een tiende van een procentje hier en tweetiende van een procentje daar gaan we de oorlog niet winnen, meent BNR-economiecommentator Kees de Kort.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Nederlanders blijven bezuinigen

Ruim twee derde is de afgelopen maanden gaan bezuinigen en een bijna even groot deel denkt daar komend jaar mee door te gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Wie komt nog in aanmerking voor de toppost bij de Fed?

Larry Summers is afgevoerd als topkandidaat voor de vervanging van Ben Bernanke Fed voorzitter. De hamvraag is dus wie het dan wel zal worden. De deur lijkt nu wijd open te staan voor Fed Vice Chair Yellen, maar sommige kenners van het Witte Huis geloven dat deze keuze gezichtsverlies voor president Obama zou inhouden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Turkse centrale bank kocht dit jaar het meeste goud

Van alle centrale banken die hun goudvoorraden doorgeven aan het IMF heeft Turkije dit jaar het meeste goud gekocht, namelijk 104,4 ton. Rusland en Zuid-Korea volgen op de tweede en derde plaats met aankopen van respectievelijk 45 en 20 ton goud. Waarschijnlijk heeft de Chinese centrale bank nog veel meer goud gekocht, maar die geeft sinds 2009 geen voorraadcijfers meer door...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Jim Rickards: "Dollar zal vervangen worden door SDR of goud"

Volgens Jim Rickards, auteur van het boek Currency Wars, zal de Amerikaanse dollar op een dag haar status als wereldreservemunt verliezen. Daarmee verliest Amerika ook haar privilege van goedkope olie, want die wordt nog steeds in dollars afgerekend. Om het financiële systeem te redden zal men teruggrijpen op goud of SDR's, aldus Rickards.