Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 26866 tot 26870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

De geschiedenis van goud in een notendop

Onderstaande video legt in het kort de geschiedenis uit van het gebruik van goud als monetaire grondstof. Van de ontdekking door de Egyptenaren tot het misbruik na Bretton Woods. Goud heeft al vele watertjes doorzwommen. De goudprijs steeg toen we van een vaste goudstandaard naar een losse goudstandaard gingen en nu zal goud terug stijgen in het omgekeerde proces van een losse goudstandaard naar een vaste goudstandaard, want dat is nodig om het misbruik (dat zich uit of zal uiten in de vorm van inflatie) tegen te gaan. Want goud is al eeuwen macht en macht laat zich niet zomaar opzij zetten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Tissen: ‘Wie het weet mag het zeggen’

Het wordt tijd dat de Nederlandse regering de werkelijkheid van Europa onder ogen ziet en ophoudt met het beleid van pappen en nathouden. Laten we van het slechtste scenario uitgaan en eerlijk werken aan het beste. Te midden van de inmiddels enigszins geluwde, maar hoog opgelaaide geopolitieke informatie-oorlog rondom Syrië, vielen de uitspraken van Minister Dijsselbloem van Financiën over de crisis in Europa nauwelijks tot niet op. Als was het de gewoonste zaak van de wereld sprak hij over de derde bailout van Griekenland van zo’n 11 miljard euro. Hijzelf, zo beweerde hij stoïcijns, had nooit beweerd dat de eerdere steunoperaties voldoende waren om de Grieken er weer bovenop te helpen. Hij niet.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Column Kees de Kort | Het bekende riedeltje

Er is al veel gezegd over de cijfers van het CPB, maar wat opvalt is dat het steeds gaat over bezuinigingen. "Een hoop opwinding", stelt BNR's Kees de Kort vast.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Goud bij beste beleggingen sinds Lehmann

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Lehman Brothers de financiële markten naar de rand van de afgrond duwde. Welke beleggingen rendeerde sinsdien bovengemmideld?

Het NRC handelsblad besteedde een artikel aan de beste beleggingen sinds het omvallen van Lehmann Brohters...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Olieprijs zal stijgen wat er ook gebeurt in Syrië

Sommige waarnemers vragen zich af waarom de olieprijs in hemelsnaam zo hoog blijft. De spanning rond Syrië ebt stilaan weg nu de kans steeds kleiner wordt dat president Obama zich in een roekeloos avontuur zal storten. Het komt er nu op aan om gezichtsverlies te vermijden.