Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 2691 tot 2695
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Daarom is Noorwegen het gelukkigste land ter wereld

Noorwegen heeft de gelukkigste inwoners ter wereld. Het land prijkt voor het eerst bovenaan het World Happiness Report van de VN. België stijgt opnieuw één plaatsje, naar nummer 17. "In Noorwegen betalen ze gráág belastingen, omdat ze weten waarvoor. Daar kunnen wij nog iets van leren", zegt geluksexpert Leo Bormans.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

"Russische miljarden wereldwijd witgewassen" - ook ING zou betrokken zijn

Bij een wereldwijd netwerk voor het witwassen van geld van Russische criminelen zijn vele grote banken al dan niet bewust betrokken geweest. Dat meldt The Guardian vandaag op basis van documenten van een groep samenwerkende onderzoeksjournalisten, de Organized Crime & Corruption Reporting Project (OCCRP). Dezelfde groep publiceerde ook de Panama Papers. Uit de bestanden blijken dat tussen 2010 en 2014 ten minste twintig miljard dollar vanuit Rusland werd witgewassen via accounts van buitenlandse banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

BREXIT: wordt Engeland een belastingparadijs?

De Londense City, het financiële hart van de wereld, wil het risico op een economische meltdown als gevolg van de Brexit hedgen met radicale belastingverlagingen. Op die manier hoopt Londen een exodus van grote financiële spelers te voorkomen.

Het project heeft volgens de Financial Times de werktitel “Vision 2025” gekregen. Dat rapport zou het startpunt moeten worden van een verregaande fiscale hervorming.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Links en rechts is het roerend eens: iedereen wil de euro redden met meer centralisering

Nu de troika bijna vechtend door de straten van Brussel en Athene rollen, zitten de ministers van financiën van de eurozone bijeen om hervormingen van de eurozone te bespreken.

Op die manier wil men de economische verschillen tussen de lidstaten van de eurozone uitvlakken en Griekse situaties vermijden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Het grote kat en muisspel: “war on cash”

De ‘war on cash’ mag inmiddels een feit genoemd worden. Hoge transacties in cashgeld worden door overheden verboden en briefgeld met een grote waarde worden uit het systeem weggenomen. De briefjes van 500 bijvoorbeeld zullen vanaf 2019 nooit meer gedrukt worden.

Cashtransacties van € 1.000 zijn in Italië en Frankrijk verboden bij de wet. Steeds meer landen sluiten zich aan bij de strijd tegen cashgeld door hoge cashtransacties illegaal te verklaren. Ook Spanje zich onlangs aangesloten in het rijtje landen dat cashtransacties boven de €1.000 verbiedt.

De reden is simpel: het tegengaan van witwaspraktijken en het ontmoedigen van criminelen. Onlangs kwamen we onderstaande bizarre video tegen op YouTube: