Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 2691 tot 2695
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Cuba: land of opportunity, geopolitieke goudmijn of verloren moeite?

Eén van de weinige lovenswaardige wapenfeiten van Obama was de voorzichtige ontdooiing van de relaties met het communistische Cuba. Ondanks de voorzichtige opening naar het Westen (en de mogelijkheden voor Westerse ondernemers die zo’n opening met zich meebrengt) blijft de toestand van het failliete arbeidersparadijs nog bijzonder precair.

Cuba torst een enorme staatsschuld, een bijzonder arme bevolking, onderkomen publieke infrastructuur en een corrupt en onbetrouwbaar sterk gecentraliseerd overheidsapparaat. De partij blijft sterk, de civil society opereert vanuit Florida en in 2013 werd de stekker getrokken uit het enige Cubaanse exportproduct: suiker.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Pond boekt sterkste dagwinst ten opzichte van dollar sinds 2008

Het Britse pond heeft dinsdag de sterkste dagwinst geboekt ten opzichte van de dollar sinds 2008. 

Handelaren reageerden met opluchting op de duidelijke lijn die de Britse premier Theresa May schetste over de positie van de Britten in de onderhandelingen over hun vertrek uit de EU.

Het pond steeg dinsdagavond naar 1,24 dollar, nadat de munt de dag rond 1,20 dollar was begonnen. Handelaren schreven die sprong toe aan de redelijk constructieve toon van May ten opzichte van de brede handelsverdragen die ze wil sluiten als de Britten hun toegang tot de Europese gemeenschappelijke markt verliezen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Gevraagd aan Rolf van Zanten

De eerste die in 2017 antwoorden geeft op de vragen in de serie ‘Gevraagd aan’ is Rolf van Zanten, directeur van The Silver Mountain en Inkoop Edelmetaal.

Rolf, je bent al jaren de man achter de The Silver Mountain. Ooit begonnen als stagiaire bij Willem Middelkoop toch? Waarom toen voor je zelf begonnen met The Silver Mountain?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Miljonairs zijn… gierig en nog 3 gemeenschappelijke kenmerken van de superrijken

In onze stoutste dromen hebben we ons allemaal al wel eens voorgesteld wat we zouden doen als we onmetelijk rijk zouden zijn. Wanneer we nooit geen geldzorgen meer zouden hebben. Maar wat doen miljonairs eigenlijk? Prof. Thomas J. Stanley schreef er twee boeken over: ‘The Millionaire Mind’ en ‘The Millionaire Next Door’. Deze vier zaken kunnen we alvast van miljonairs leren:

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Multinationals sluiten waterstofpact

Oliebedrijven als Shell en Total gaan met diverse autoproducenten en industriële concerns werken aan de ontwikkeling van waterstof als brandstof. 

Dat maakten de in totaal dertien in de "Hydrogen Council" verenigde multinationals dinsdag bekend bij het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.