Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 26906 tot 26910
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Is burgerlijke ongehoorzaamheid de oplossing? deel 1

Er wordt niet naar de burger geluisterd.  Verkiezingen halen niks uit. 

The powers that be doen gewoon hun zin.  Eerst geld verspillen en dan de bevolking ervoor laten opdraaien.  Jongeren, ouderen, werkenden, niet-werkenden – niemand wordt gespaard (behalve de toplaag en de banken natuurlijk).  Wat rest een weldenkend en bewust levend mens nog dan

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Mathijs Bouman: Rutte perst olifant door sleutelgat

Lukt het Mark Rutte ook om een olifant door een sleutelgat te persen? Zijn kabinet wil in 2014 voor zes miljard aan ombuigingen doorvoeren, maar de toch al beroerde economie mag er niets van merken. Mathijs Bouman analyseert.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Rommelbeleggingen kosten Vlaamse overheid 11 miljoen euro

Vier Vlaamse overheidsinstellingen verliezen minstens elf miljoen euro op beleggingen in langlopende rommelkredieten die ze kochten voor het uitbreken van de financiële crisis. Dat schrijft De Standaard op basis van cijfers die Vlaams Parlemenslid Lode Vereeck (LDD) opvroeg. PMV, Arkimedes, Via-Invest en het Vlaams Pensioenfonds belegden samen 58,6 miljoen euro in herverpakte kredieten (CDO's). Maar ze verliezen dus zowat 20 procent op die belegging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Deze gehate aandelen bieden een mooie koopkans

De vorige keer dat de Chinese aandelen in de lappenmand lagen, wisten ze een rally van 250 procent neer te zetten. 

DailyWealth gelooft dat we weer aan dergelijk punt zijn en dat de Chinese aandelen opnieuw een rally kunnen neerzetten van enkele honderden procenten.

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

» Strijders van Al Nusra op een moskee in Syrië AFP

De helft van de opstandelingen in Syrië heeft banden met islamitische of jihadistische groepen. Dat heeft de gerenommeerde defensie-denktank IHS Jane's onderzocht, meldt de Britse krant The Telegraph.