Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 26906 tot 26910
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

US Mint verkoopt veel zilver in 2013

US Mint verkoopt veel zilver in 2013 september 25th, 2013 by Koen De verkoop van American Silver Eagle munten, die door de US Mint worden vervaardigd, is in 2013 reeds hoger dan de verkoop in het hele jaar 2012. Inmiddels zijn er 33,75 miljoen ounces aan zilveren munten verkocht, in vergelijking met met 33,74 miljoen ounce vorig jaar.  Als de verkoop op deze manier doorzet, zal 2013 het topjaar 2011 gaan inhalen. Toentertijd werden er in een jaar 39,86 miljoen troy ounce verkocht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Weer dreigt crisis door schuldenplafond in VS

De financiële markten wereldwijd houden opnieuw de adem in over de Amerikaanse staatsschuld. Die bereikt naar verwachting volgende maand de wettelijk vastgelegde limiet van 16,7 biljoen dollar. Als de regering na het bereiken van het schuldenplafond toch meer wil lenen om aan zijn bestaande betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen, is daarvoor toestemming nodig van het Congres.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Nederlandse touroperator Oad gaat op de fles

De Nederlandse reisorganisatie Oad, de grootste zelfstandige touroperator van Nederland, is door de rechtbank van Almelo failliet verklaard. Dat heeft topman Julius ter Haar bevestigd.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Griekse universiteiten sluiten de deuren wegens besparingsmaatregelen

Op dinsdag 23 september besloot de rectorraad van de Universiteit van Athene in een buitengewone vergadering om alle werkzaamheden van de grootste universiteit van Griekenland voor onbepaalde tijd op te schorten. Het bericht sloeg in als een bom en kwam er als reactie op de zoveelste besparingsmaatregel in het Griekse onderwijs.

De aankondiging werd gemaakt aan de vooravond van de tweede 48-uren staking van de vakbonden van de openbare sector in minder dan 2 weken tijd, en luidt als volgt:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Hoe de wereld in mekaar zit – deel 1

Is het dat wat u wilt weten, hoe de wereld in mekaar zit?! Nou…zéér gecompliceerd maar eigenlijk en tegelijkertijd ook héél simpel.  Voor wie the big picture vat, de macroeconomie, maar ook oog heeft voor het kleine, de details.  Wij kondigen dus aan : INFOGRAPHIC/THE SYSTEM OF THE WORLD!

Wat wij “democratie” en “vrije markten” noemen