Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 26911 tot 26915
Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

In 2014 koopkracht lager, meer werklozen

Het aantal werklozen loopt volgend jaar licht op tot 685.000 (7,5 procent) en de koopkracht daalt gemiddeld met 0,5 procent. Dat blijkt uit verwachtingen die het CPB heeft gepubliceerd.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 15 september 2013

'Nullijn ambtenaren mogelijk versoepeld'

Dat staat in de plannen die het kabinet op Prinsjesdag presenteert, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Salarissen kunnen weer stijgen als bijvoorbeeld op de reiskostenvergoedingen wordt bezuinigd. De versoepeling van de nullijn moet via CAO-onderhandelingen worden geregeld, zodat ook vakbonden betrokken blijven bij de maatregel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 15 september 2013

Ex-CEO Barclays: Omvang banken blijft probleem

Vijf jaar na de val van Lehman Brothers blijft de omvang van veel grote banken een bedreiging voor het internationale financiƫle systeem. Dat stelt de voormalige topman van de grote Britse bank Barclays, Bob Diamond, in een stuk op de website van de krant Financial Times.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 15 september 2013

Nederlanders verliezen 0,5 procent koopkracht

De Nederlander verliest volgend jaar gemiddeld 0,5 procent aan koopkracht. De groei van de Nederlandse economie zal uitkomen op 0,5 procent, terwijl werkloosheid stijgt naar 9,25 procent. Het begrotingstekort komt uit op 3,3 procent van het bruto binnenlands product. Dat blijkt uit ramingen van het Centraal Planbureau die openbaar zijn gemaakt nadat ze via RTL Nieuws waren uitgelekt.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 15 september 2013

'Akkoord schuldenplafond goed voor rating VS'

Vorige week werd in het Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel aangenomen waarin de datum waarop het schuldenplafond zou worden bereikt met 3 maanden door te schuiven tot 19 mei.

Op die datum wordt het geld dat de Amerikaanse overheid de komende maanden leent, opgeteld bij de limiet van 16,4 biljoen dollar (12.323 miljard euro) die medio februari wordt bereikt.