Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26921 tot 26925
Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: zondag 15 september 2013

Leven zonder geld, zo doe je dat

Leven zonder geld.

Als je de gedekte tafel van Alma, Raphael en Nieves ziet, zou je niet denken dat zij iets tekort komen. Toch proberen zij zoveel mogelijk zonder geld te leven. Het voedsel dat ze eten halen ze uit afvalbakken bij supermarkten. Bizar genoeg is het weggooien van goed eten niet verboden, maar het uit de afvalbakken halen wel. Daarom gaat Raphael ‘s nachts op pad, samen met vrienden.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zondag 15 september 2013

Belangen grote bedrijven ondermijnen Afrikaanse voedselsoevereiniteit

Belangen grote bedrijven ondermijnen Afrikaanse voedselsoevereiniteit

De Alliantie voor Voedselsoevereiniteit in Afrika (Alliance for Food Sovereignty in Africa, AFSA) is een pan-Afrikaanse coalitie van netwerken en boerenorganisaties die kleine boeren, herders, jagers/verzamelaars, inheemse volkeren, geëngageerde burgers en milieuactivisten uit heel Afrika vertegenwoordigen. Van 12 tot 16 augustus 2013 ontmoetten vertegenwoordigers van AFSA elkaar in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 15 september 2013

Stakingsweek bij Griekse ambtenaren

De hele week zal in verschillende sectoren van de Griekse ambtenarij gestaakt worden. Daarmee moet het protest tegen de regering van premier Antonis Samaras kracht bijgezet worden. Zowel leerkrachten, artsen als pensioens-, ziekenkas- en algemene ambtenaren zullen het werk neerleggen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 15 september 2013

Miscellaneous deel 1

Veel nieuws op korte tijd.  Een amalgaam aan onderwerpen maar wel bijzonder tekenend voor deze tijd.

De directie van ABNAmro stelt de vakbonden voor te besparen door de lonen van het personeel voor de komende jaren te bevriezen.  Die vlieger gaat echter niet op voor…de directie.  Wij hebben al ingeleverd zegt zij…

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 15 september 2013

Wijnverkoop sterk gedaald

Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW).

De branchevereniging wijt de teruggang volledig aan de accijnsverhoging van 18 procent per 1 januari. ''De laatste accijnsverhoging was een brug te ver. We drinken minder wijn of kopen de wijn over de grens. Zo gaat de Nederlandse wijnhandel ten onder en loopt de schatkist inkomsten mis'', stelt voorzitter Peter van Houtert.