Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 26921 tot 26925
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 9 oktober 2013

Crowdfunding kan bijdragen aan herstel vertrouwen in economie

Inmiddels is de helft van de Nederlanders bekend met crowdfunding als nieuwe vorm van financiering. Daarbij wordt financiering via de crowd als een goed alternatief gezien voor de lening bij de bank. Dit blijkt uit onderzoek dat bureau Motivaction en crowdfunding adviesbureau Douw&Koren uitvoerden onder ruim 1100 Nederlanders. Als voornaamste aantrekkelijke aspecten van crowdfunding noemen Nederlanders die het begrip kennen het minder afhankelijk zijn van banken, het direct betrokken kunnen raken bij interessante ondernemingen en projecten en het direct en laagdrempelig kunnen investeren.

Crowdfunding is een vorm van online financiering met als typerend kenmerk dat de financiering wordt opgehaald bij de crowd: een grote groep individuen die per persoon relatief kleine bedragen investeren, lenen of doneren om zo in de financiering te kunnen voorzien van een onderneming of project. Crowdfunding liet de afgelopen jaren een exponentiële groei zien; in de eerste helft van 2013 werd 13 miljoen euro middels crowdfunding gefinancierd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 oktober 2013

Fracking veroorzaakt aardbevingen

Fracking is de oorzaak van vele kleinere aardbevingen. Dat zeggen wij niet, dat zegt de Spaanse minister van industrie, energie en toerisme.

De energiesector vertoeft al een tijdje in de ban van de boom in schalie olie en schaliegas. Die zou onze energievoorziening grondig door elkaar kunnen schudden. Er zou voor een veel meer energie beschikbaar zijn dan tot dusver werd aangenomen. Maar is alles wel koek en ei rond die schalie energie?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 oktober 2013

Noodberaad bij Amerikaanse financiële regulatoren

De Amerikaanse financiële regulatoren hebben spoedberaad gehouden over de mogelijke risico's die kunnen opduiken als het Congres er niet in slaagt het schuldplafond van de VS te verhogen tegen 17 oktober.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 oktober 2013

Benoeming Janet Yellen tot Fed-baas definitief

Janet Yellen zal definitief worden benoemd tot president van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken. President Obama zal de benoeming van de 67-jarige Yellen als opvolgster van Ben Bernanke vandaag bekendmaken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Government shutdown en het schuldenplafond

Nog nooit is de discussie rondom het wel of niet verhogen van het schuldenplafond in de Verenigde Staten zo groot in het nieuws geweest. Midden in een “government shutdown”, waarbij politici als een stel kleine kinderen tegenover elkaar staan, wordt de druk weer opgevoerd.

Niet eerder in de geschiedenis is de situatie zo gecompliceerd en uitzichtloos geweest als dit moment, Amerika zit politiek en economisch in een impasse.