Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 2696 tot 2700
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Links en rechts is het roerend eens: iedereen wil de euro redden met meer centralisering

Nu de troika bijna vechtend door de straten van Brussel en Athene rollen, zitten de ministers van financiën van de eurozone bijeen om hervormingen van de eurozone te bespreken.

Op die manier wil men de economische verschillen tussen de lidstaten van de eurozone uitvlakken en Griekse situaties vermijden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Het grote kat en muisspel: “war on cash”

De ‘war on cash’ mag inmiddels een feit genoemd worden. Hoge transacties in cashgeld worden door overheden verboden en briefgeld met een grote waarde worden uit het systeem weggenomen. De briefjes van 500 bijvoorbeeld zullen vanaf 2019 nooit meer gedrukt worden.

Cashtransacties van € 1.000 zijn in Italië en Frankrijk verboden bij de wet. Steeds meer landen sluiten zich aan bij de strijd tegen cashgeld door hoge cashtransacties illegaal te verklaren. Ook Spanje zich onlangs aangesloten in het rijtje landen dat cashtransacties boven de €1.000 verbiedt.

De reden is simpel: het tegengaan van witwaspraktijken en het ontmoedigen van criminelen. Onlangs kwamen we onderstaande bizarre video tegen op YouTube:

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Deutsche Bank zet schaar in bonussen voor managers: van 2,4 miljard naar 'schamele' 500 miljoen euro

Deutsche Bank heeft het bedrag dat ze reserveert voor bonussen voor leidinggevenden vorig jaar met 80 procent teruggeschroefd. De bank moest over 2016 opnieuw een miljardenverlies in de boeken schrijven, mede door boetes en schikkingen, bijvoorbeeld een miljardenschikking in de VS omtrent hypotheken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

De regel van 20 die iedereen rijk kan maken

De regel van 20 is zó eenvoudig dat het écht werkt. De regel van 20 werd uitgevonden door Warren Buffett, een van ’s werelds rijkste mensen. Het zorgt ervoor dat je weinig tot geen foute beslissingen meer maakt. Daarmee kan jij al jouw financiële beslissingen kneden tot een succesvol geheel dat je zonder veel problemen rijk kan maken.

Er is de klassieke 80/20 regel waarbij 20% van je inspanningen 80% van je succes uitmaken. Maar de regel van 20 van Warren Buffett maakt van jou pas echt een succesvolle machine. Warren Buffett gebruikt hem al decennia lang, met groot succes. Je kan hem zelfs op verschillende niveaus toepassen.

Dit is hoe je volgens Warren Buffett de regel van 20 moet toepassen:

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Bankier en filantroop David Rockefeller (101) overleden

De beroemde Amerikaanse bankier en filantroop David Rockefeller is vanochtend overleden in New York. Dat melden verschillende Amerikaanse media, en wordt ook bevestigd door de woordvoerder van de familie. Rockefeller stond langer dan een decennium aan het hoofd van de bank Chase Manhattan. Hij werd 101 jaar oud.