Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 2696 tot 2700
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Multinationals sluiten waterstofpact

Oliebedrijven als Shell en Total gaan met diverse autoproducenten en industriële concerns werken aan de ontwikkeling van waterstof als brandstof. 

Dat maakten de in totaal dertien in de "Hydrogen Council" verenigde multinationals dinsdag bekend bij het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Analyse: Goud is de wereldmunt voor centrale banken

Goudvoorraden dienen als een wereldwijde valuta waar centrale banken in noodsituaties op terug kunnen vallen, zo schreef de CIA in een vertrouwelijk rapport dat in 1956 in opdracht van de Amerikaanse regering werd geschreven. De regering wilde weten hoe de toenmalige Sovjet-Unie dacht over goud en gaf daarop het economische team van de inlichtingendienst opdracht een onderzoek te doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

EU wil hogere belastingen om BREXIT-gat te vullen

Een rapport van de Europese commissie dat gisteren vrijgegeven werd staat vol voorstellen voor nieuwe belastingen. De EU wil zich voorbereiden voor wanneer het VK de unie verlaat.

Als de BREXIT effectief een realiteit wordt dan betekent dat immers een gat van 8 miljard pond per jaar voor de de EU! Geld dat niet bespaard zal worden op de rijkelijke salarissen van onze vertegenwoordigers in Brussel, zoveel is zeker!

Dus moeten er nieuwe inkomsten gecreëerd worden… Die wij allemaal zullen moeten betalen!

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Leider van de grootste communistische partij ter wereld gaat vrijhandel redden

Drie dagen vooraleer Donald Trump de 45ste president van de VS wordt, heeft de Chinese leider Xi Jinping zich tijdens het World Economic Forum in Davos opgeworpen als de toekomstige leider van de vrije wereld. De Chinese president liet zich tijdens zijn eerste deelname aan het congres van de ‘wereldelite’ opmerken door een 60 minuten lange speech waarin hij waarschuwde voor protectionisme.

‘Niemand kan een handelsoorlog winnen,’ zei Jinping: ‘Het protectionisme gaat in tegen de wereldgeschiedenis,‘ en ‘De globalisering de schuld van alles geven is zinloos.’

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Inflatie in het tijdperk van de zilveren gulden

Sommigen denken met weemoed terug aan de tijd van de gulden, omdat de prijzen met de invoering van de euro hard zijn gestegen. Het nostalgische verlangen naar de tijd dat de gulden nog intrinsieke waarde had moet toch ook kritisch bekeken worden, want ook in die tijd werd de waarde van het geld uitgehold. Niet zo verfijnd en subtiel als dat vandaag de dag gaat, maar door simpelweg eens in de zoveel tijd de intrinsieke waarde van het muntgeld te verlagen.