Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 2696 tot 2700
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Bundesbank rondt repatriering goud uit New York af

De centrale bank van Duitsland heeft met succes de repatriëring van goud uit New York voltooid, zo maakte de Bundesbank vandaag bekend. In 2016 haalde de centrale bank 216 ton goud terug uit het buitenland, waarvan 111 ton uit de kluizen van de Federal Reserve in New York en 105 ton uit de goudkluis van de Banque de France in Parijs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Duitsland exporteert een recordbedrag aan goederen

Duitsland heeft in 2016 voor een recordbedrag van 1.207 miljard euro aan goederen geëxporteerd. 

Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau donderdag, op basis van voorlopige cijfers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Recordstijging Nederlandse inflatie in januari

De inflatie in Nederland is in januari opgelopen van 1 naar 1,7 procent. In de afgelopen vijftien jaar is het maar één keer voorgekomen dat de inflatie sterker steeg.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

De robotiserings-tsunami: 17 jaar geleden waren ze met 600, vandaag nog met… 2

Amper 17 jaar geleden verhandelden 600 beurshandelaars aandelen voor de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. Deze lui kochten en verkochten aandelen voor rekening van hun klanten. Van die 600 blijven er vandaag onder impuls van de robotisering nog exact… 2 over.

Net als fabrieken worden overgenomen door robots, is ook de aandelenhandel op Wall Street ondertussen grotendeels geautomatiseerd. Niet alle jobs verdwenen, want die 2 overblijvende traders worden nu bijgestaan door een leger van 200 computeringenieurs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Lagarde: IMF wilde genadeloos zijn met Griekenland-rapport

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) beoogde met zijn laatste rapport over Griekenland "genadeloos" de waarheid te vertellen. Dat zegt IMF-voorzitter Christine Lagarde woensdag in reactie op kritiek van onder meer de Grieken op het rapport.

Het IMF zei maandag naar aanleiding van het rapport vooralsnog niet mee te doen aan nieuwe noodleningen aan Griekenland.