Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 26951 tot 26955
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Er is meer dan goud (Kijk op de week)

Het lijkt wel goud tegen de rest op de beurzen. Ofwel zit je in het goudkamp ofwel ben je tegen goud. Maar waarom zou de goudprijs het niet goed kunnen doen terwijl de rest het ook goed doet? Er zijn tientallen argumenten te vinden waarom goud het goed zal doen in de toekomst en er zijn tiental argumenten te vinden dat goud het slecht gaat doen in de toekomst. Op korte termijn zal alvast veel afhangen van wat Ben Bernanke gaat beslissen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Nederlandse handelsposten in opstand tegen ministerie

Vier Nederlandse handelsposten in Duitsland hebben in een brief aan de Tweede Kamer over de sluiting van het consulaat-generaal in München hun kritiek geuit op de 'chaotische' werkwijze van het ministerie van Economische Zaken.

Bron: express.be
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Spanje besteedde 95% van de crisishulp aan de bankensector

94,4% van het totale bedrag dat in 2011 door de Spaanse staat aan crisishulp werd uitgegeven ging naar de bankensector. Dat meldt het economisch blog El Salmon op basis van een rapport van de Nationale Commissie voor het Concurrentievermogen (CNC):

Bron: nrc.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Nog een keer proberen?

Nog een keer proberen Zondag is het vijf jaar geleden dat de droom van Al-Qaeda uitkwam, op een haar na. Wat vier vliegtuigen op 11 september 2001 in de verste verte niet wisten te bewerkstelligen, speelde de financiële sector op 15 september 2008 bijna klaar: de diepe ontwrichting van onze beschaving.

Het is opvallend hoe weinig mensen dit beseffen. Collega’s op de economieredactie bij The Guardian vertellen hoe ze op de dag van het faillissement van Lehman Brothers hun huisgenoten belden om voedsel te hamsteren. Sommige bankiers in de City kochten wapens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Wat als mijn bank failliet gaat?

Dit is een vraag die heel veel mensen momenteel stellen. Tom Lassing van Beursbox heeft een heel mooi stuk geschreven wat er allemaal gebeurt als uw bank failliet zou gaan. Exact kunnen we het niet weten omdat dit nog niet voorgevallen is bij een grote bank, maar Tom Lassing beschrijft wel wat er naar alle waarschijnlijkheid zal gebeuren met uw spaargeld, aandelen, fondsen, ... alvast een must om het volledige artikel te lezen op Beursbox.nl.