Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 26956 tot 26960
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

7500 banen voor mensen met arbeidsbeperking

Werkgeversorganisatie AWVN gaat 7500 banen creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt een moeilijke positie hebben. Dat zijn bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke handicap of met een verstandelijke beperking.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Slovenië overweegt financiële hulp te vragen

Slovenië zal buitenlandse hulp moeten vragen als de financieringskosten voor het land zo hoog blijven als ze nu zijn. Dat zei Bostjan Jazbec, de president van de centrale bank van Slovenië. Zijn opmerkingen wijzen erop dat Slovenië mogelijk spoedig al een beroep zal moeten doen op het Europese noodfonds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

China blijft meer dan 100 ton goud per maand importeren + super interessant infographic over China en goud

China's netto goudaankopen vanuit Hong Kong daalde met 5 procent in augustus, maar staat voor de vierde maand op rij boven 100 ton. Er was vooral een sterke vraag naar juwelen en goudbaren aldus Reuters.

De netto goudstroom bedroeg 110,50 ton - de totale import bedroeg 131,37 ton.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Toplonen in crisistijd : gerechtvaardigd of onverantwoord?

Is het terecht dat de manager van een overheidsbedrijf tonnen meer verdient dan de eerste minister van een land?  In buurland België bijvoorbeeld verdienen honderden van dergelijke verantwoordelijken, managers en directieleden, 2 tot 10 maal zoveel als premier Di Rupo.  Is het dan ook 2 tot 10 keer moeilijker om een (overheids)bedrijf te runnen dan gans het land?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Ondertussen in Nederland

Nederland, het braafste jongetje van de Europese klas, vertoont weer tekenen van leven. Althans, de economie bevindt zich niet langer in comateuze toestand. Was getekend, Klaas Knot van De Nederlandse Bank.