Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26956 tot 26960
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Robot tegen arbeider: de één kun je ontslaan, de ander niet

Ook lage-lonenland China gaat op termijn aan de robot, zo verwachten experts. Maar er zijn nog wel obstakels. Robots moeten goedkoper en flexibeler worden.

De stormachtige opmars van China als ‘werkplaats van de wereld’ is gebaseerd op massale lage-lonenarbeid. Maar China verandert: lonen stijgen geleidelijk en niet alle jongeren staan te springen om een baantje in een geestdodende fabriek.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Dit is de belangrijkste reden waarom de goudprijs vanaf nu hoger kan…

Michael Gayed (Pension Partners) ziet de goudprijs vanaf nu hoger gaan als gevolg van het beleid van de Fed. Dat vertelde hij aan Trish Regan van Bloomberg TV.

De centrale bank wil niets liever dan een negatieve reële rente en zal in de komende periode alles in het werk stellen om deze doelstelling te bereiken. Voor aandelen wordt Gayed voorzichtiger…

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

"De wereld zal de dollar de rug toe keren"

Volgens Mike Maloney keert de wereld de Amerikaanse dollar de rug toe. Niet langer zijn exportlanden bereid de Amerikaanse tekorten te financieren. Bovendien sluiten steeds meer landen handelsovereenkomsten die het gebruik van dollars overbodig maken. De vlucht uit papier naar 'hard assets' is al enige tijd geleden begonnen en zal alleen maar groter worden...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Bitcoin: zo goed als goud?

Slechts enkele jaren geleden was de Amerikaanse dollar nog zo goed als goud. Nu worden de mensen steeds sceptischer ten opzichte van fiatmunten zoals de dollar, de euro, de Japanse Yen,... In het verleden waren er bij verlies van vertrouwen in een munt altijd nog de edelmetalen om op terug te vallen. Maar nu is er ook Bitcoin. Is de Bitcoin zo goed als goud?

Goud en zilver werden doorheen de geschiedenis niet zomaar gekozen als ideaal ruilmiddel. Goud en zilver werden doorheen de geschiedenis naar voor geschoven door hun typische eigenschappen die hen perfect maakte als betaalmiddel. Een van die eigenschappen is dat het eindig is. Dit heeft de meeste overheden aangezet om fiatgeld te introduceren. Overheden houden er niet van als iets eindig is, ze hebben liever zo veel mogelijk van iets.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Minder bijstandsgerechtigden vinden werk

Het aantal bijstandsontvangers dat vorig jaar uitstroomde naar werk is afgenomen naar krap 8 procent. De toename in 2010 en 2011 naar rond de 9 procent is daarmee afgebroken.