Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 26961 tot 26965
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

'Inkomen grootste nationaal probleem'

Dat constateert het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) in de jongste peiling van de stemming onder de bevolking.

Voor het eerst sinds het begin van de crisis (2008) wordt de economie bovenaan het lijstje nationale problemen geplaatst. Slechts 47 procent geeft onze huidige economie een voldoende.

Bron: parool.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Amsterdams rioolwater verwerkt tot biogas en kunstmest (fosfaat)

Het lijkt zomaar een chemische opslagtank die vanmorgen werd geplaatst in het Westelijk Havengebied, maar het is een gigantische fosfaatfabriek op poten. © Floris Lok

Dit is geen chocoladefabriek, wordt snel duidelijk. Zurig en gorig ruikt het op het terrein van de Amsterdamse riolering. Eigenlijk is er maar één passende omschrijving: er hangt een schijtlucht hier.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

De spiegel voor ons: Wachten op de dokter

Wij Nederlanders maken ons druk om van alles en nog wat. De politiek, het werk, de gezondheids- en ouderenzorg, wonen, de auto, vakanties, het schoolgeld en de kwaliteit van de scholen, zijn maar zo wat voorbeelden. Elke dag zijn er wat het food shopping betreft vele opties, wordt het Albert Heijn, de Aldi, Lidl, de Jumbo of een andere supermarkt? De meesten van ons kunnen net zo veel eten en drinken als we willen. Voor de huisarts, de specialist of het ziekenhuis maken we afspraken en hoeven meestal niet echt lang te wachten, zeker niet als het “ernstig” lijkt. Ondanks dit alles zijn velen van ons niet gelukkig. Al het materiele bezit, alle voorzieningen, kunnen de eenzaamheid de innerlijke leegte die we voelen niet opvullen.

Het leven in India en de gezondheidszorg als spiegel

Bron: yahoo.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

US Postal wanbetaalt $5,6 miljard voor toekomstige gepensioneerden

The U.S. Postal Service on Monday defaulted yet again on a prepayment for the healthcare of its future retirees as its finances remain in the red and legislative reform remains elusive.

The agency has blamed the payments, more than $5 billion a year as mandated by Congress to prefund the Postal Service's future retirees' healthcare, for contributing to annual losses of billions of dollars.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Breaking: Amerikaanse overheid sluit zijn deuren

Het is nu officieel. De Amerikaanse overheid doet zijn deuren dicht voor de eerste keer in 17 jaar. De Office of Management and Budget heeft richtlijnen uitgevaardigd voor een gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid.