Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 26966 tot 26970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Stort China zich op de fel beklaagde goudmijnsector?

2013 is niet het jaar van de goudmijnen. De goudmijnaandelen kende een korte heropleving in juli en augustus, maar kunnen die stijging niet doorzetten. Eerder dit jaar gingen er al tientallen procenten af van de goudmijnaandelen. Maar de redding van de sector kan misschien wel eens uit het Oosten komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Vlaamse boeren zijn gelukkig

De Vlaamse land- en tuinbouwer geeft zijn leven gemiddeld een score van 7,5 op 10. Dat blijkt uit het rapport "Boer(in) in hoofd, hart en nieren" van het Vlaamse departement Landbouw en Visserij. Een enquête in januari 2012 peilde bij 663 deelnemers van het Landbouwmonitoringnetwerk (LMN) naar hoe het gesteld is met een waaier aan aspecten van hun beroeps- en leefsituatie. Op sociaal vlak is het dus verre van kommer en kwel. De ondervraagden zijn harde werkers, maar halen ook veel voldoening uit hun werk. Vooral de zelfstandigheid, de onafhankelijkheid en het leven in de open ruimte worden gewaardeerd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Column Kees de Kort | Beter dan de jokers in Washington

De Fed is heeft veel weg van een emmer met kikkers, waarin iedere kikker anders kwaakt. Door verschillende boodschappen uit te sturen voldoet de federale bank volgens macro-econoom Kees de Kort niet aan zijn belangrijkste taak: het rustig houden van de financiële markten.

Bron: blogit.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

KPN 100% NL. Of maakt het niet uit?

De overname besprekingen tussen KPN en het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil nemen steeds serieuzere vormen aan. Er is veel reuring en er zijn hevige emoties vanwege het zogenaamde verliezen van “onze” nationale trots, KPN. Die emoties zijn te horen vanuit de politiek, bij de huidige KPN-aandeelhouders en vormen ook een mooi onderwerp voor de media.

Verhitte discussies worden er gevoerd over het maatschappelijk belang van de vitale netwerken en onze nationale veiligheid. Veiligheid die al door wet- en regelgeving wordt ondervangen maar waar ook harde afspraken over moeten worden gemaakt nu KPN als belangrijke provider binnenkort wellicht Mexicaans is. Los van de emoties en de politieke belangen – wat loopt nog echt over puur Nederlandse telecom- of ICT-infrastructuur? Bestaat dat eigenlijk wel en… doet dat er nog toe?

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Nederlandse ondernemers somberen, Duitsers zien lichtpuntjes

Nederlandse ondernemers zien het in september minder goed zitten, terwijl hun Duitse collega’s juist positiever zijn.

Het producentenvertrouwen in Nederland is in september gedaald, na 4 maanden met verbetering, zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.