Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26971 tot 26975
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Tanks in de straten:

Joris Luyendijk bestudeert sinds 2 jaar voor de Guardian bankiers en andere financiële professionals in de City van Londen. En het maakt hem buitengewoon pessimistisch. Dat vertelt hij aan Volzin, een tijdschrift over de zin van het leven.

Opvallend is dat Luyendijk na zijn duik in de financiële wereld boven water komt als een ware ‘alarmist’. “Dit gaat helemaal fout”, zegt hij. “De banken zijn veel te groot, de besturen weten niet wat er op de trading floors gebeurt, het kortetermijndenken regeert, het toezicht is ontoereikend en de financiële sector heeft de politiek in zijn zak.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Delhaize slachtoffer van eerste grote corruptiezaak binnen bedrijfsmuren

Het Brusselse parket gaat een grote corruptiezaak vervolgen die zich volledig afspeelde binnen de bedrijfsmuren, een primeur voor ons land, zo bericht de krant De Tijd vandaag. Het parket vervolgt twaalf partijen voor jarenlange omkoping bij supermarktgroep Delhaize.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Benzine en diesel worden tot 10 procent goedkoper

Tanken wordt de komende maanden tot tien procent goedkoper. Dat komt door de sterk dalende olieprijzen, die op hun beurt veroorzaakt worden door de toegenomen olieproductie. Dat blijkt uit een studie van KBC waarover Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vandaag berichten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Een tweede welvaartsstroom komt op gang

De financiële crisis heeft de welvaartsstroom van arm (middenklasse) naar rijk in een stroomversnelling gebracht. Maar volgens Stanley Druckenmiller komt er een nieuwe transfer van welvaart op gang, nu van jong naar oud door middel van sociale zekerheid.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Obligatiehouders betalen mee aan redding Monte Paschi bank

De Italiaanse Monte Paschi bank zit in de problemen en dat zullen de achtergestelde obligatiehouders van de bank merken. Ze krijgen namelijk geen rente meer op hun schuldpapier. Daarmee zijn hun obligaties opeens veel minder waard geworden. Op 25 september is er een persconferentie waarin meer details verstrekt zullen worden.