Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 26986 tot 26990
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Bij de volgende crisis staan de tanks in de straten

Joris Luyendijk voorspelt een nieuwe, nog veel ergere financiële crisis. Twee jaar werkt hij nu als antropologisch journalist voor The Guardian in The City en hij wordt steeds pessimistischer en angstiger. Het einde was niet ver af bij de val van Lehman Brothers, maar bij de volgende crisis rijden de tanks door de straten, zo staat op Volzin.nu.

In die twee jaar heeft Luyendijk uitgebreid gesproken met ruim negentig insiders: derivatenhandelaars, projectfinancierders, risicoanalisten, managers, accountants, toezichthouders , human resource-medewerkers, investeringsbankiers.  Opvallend is dat Luyendijk na zijn duik in de financiële wereld boven water komt als een ware ‘alarmist’. "Dit gaat helemaal fout", zegt hij. "De banken zijn veel te groot, de besturen weten niet wat er op de

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Economie krimpt in tweede kwartaal iets minder hard

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2013 iets minder hard gekrompen ten opzichte van het vorige kwartaal dan aanvankelijk werd gedacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Goudvraag in India en China neemt toe

De goudvraag, of wellicht beter honger, van Aziaten kunnen wij ons als westerlingen maar moeilijk voorstellen. De vraag naar goud in India en China zal dit jaar de 1,000 ton overschrijden en dat is natuurlijk een serieuze hoeveelheid. Of goud duur of goedkoop is, de Indiërs en Chinezen blijven het toch wel kopen.

Ze kopen bovendien alles, zowel juwelen als staven en munten. Overigens is die raming van 1,000 ton afkomstig uit een betrouwbare bron, namelijk niemand minder dan de World Gold Council. Maar niet alleen Aziatische consumenten kopen op grote schaal het edelmetaal.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Tanks in de straten:

Joris Luyendijk bestudeert sinds 2 jaar voor de Guardian bankiers en andere financiële professionals in de City van Londen. En het maakt hem buitengewoon pessimistisch. Dat vertelt hij aan Volzin, een tijdschrift over de zin van het leven.

Opvallend is dat Luyendijk na zijn duik in de financiële wereld boven water komt als een ware ‘alarmist’. “Dit gaat helemaal fout”, zegt hij. “De banken zijn veel te groot, de besturen weten niet wat er op de trading floors gebeurt, het kortetermijndenken regeert, het toezicht is ontoereikend en de financiële sector heeft de politiek in zijn zak.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Delhaize slachtoffer van eerste grote corruptiezaak binnen bedrijfsmuren

Het Brusselse parket gaat een grote corruptiezaak vervolgen die zich volledig afspeelde binnen de bedrijfsmuren, een primeur voor ons land, zo bericht de krant De Tijd vandaag. Het parket vervolgt twaalf partijen voor jarenlange omkoping bij supermarktgroep Delhaize.