Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 2701 tot 2705
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Britse premier zet in op volledig vertrek uit Europese Unie

Het Verenigd Koninkrijk gaat in de Brexit-onderhandelingen inzetten op een 'harde Brexit'. De Britse regering voelt niks voor een constructie waarin het land zich "half binnen en half buiten" de EU bevindt.

Wel zal er in het Britse parlement worden gestemd over de uiteindelijke Brexit-overeenkomst, zegt de Britse premier Theresa May dinsdag in een toespraak tegenover een publiek van buitenlandse diplomaten, het Brexit-onderhandelingsteam van het Verenigd Koninkrijk en andere betrokkenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Duitsland aan Trump: ‘Bouw betere auto’s’

Na Mexico richt Donald Trump nu zijn pijlen naar Duitsland en Canada. Vooral de Duitse automerken moeten het ontgelden. Trump waarschuwt voor een ‘Border Tax’ – een grensbelasting’ van 35% voor iedere auto die in de VS wordt geïmporteerd. Maar de Duitsers zijn alvast niet onder de indruk. Zo zei Vicekanselier Sigmar Gabriel dat de VS gewoon betere auto’s moet maken.

In een interview met de Times of Londen en het Duitse Bild zei Trump dat er op Fifth Avenue voor ieder huis een Mercedes-Benz staat geparkeerd. Maar hoeveel Chevrolets rijden er rond in Duitsland?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Duitse burgers beschikken over het sterkste paspoort ter wereld

Duitsland beschikt over het sterkste paspoort van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van consulent Arton Capital. Vastgesteld werd immers dat Duitsland aan zijn onderdanen een visumvrije reis naar 157 landen kan aanbieden.

De tweede plaats wordt gedeeld door Singapore en Zweden, die een wereldwijde mobiliteitsscore van 156 punten laten optekenen. Singapore neemt daarmee het Aziatische leiderschap van Zuid-Korea over.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Britse pond zakt onder de euro

Wie een tripje naar Londen plant, kan daar gouden zaken doen. Momenteel staat het Britse pond lager dan de euro. Dat is minder goed nieuws voor de Britten, die middenin de afhandeling van de brexit zitten en bijvoorbeeld bij het boeken van hun reizen in hun portemonnee de betekenis van een 'harde' brexit zullen gewaarworden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Russische sancties: wie durft de schade opmeten?

Hoe Europa zichzelf in de voet schiet met de economische sancties tegen Rusland kon u de afgelopen weken en maanden nauwgezet volgen hier bij beurs.com.

Europese bedrijven derven niet alleen winsten en lopen lucratieve nieuwe contracten mis, de kans is reëel dat, zelfs wanneer de relaties tussen Europa en Rusland opnieuw zouden ontdooien, het geen “business as usual” meer is.

Volgens de Russische agro-waakhond Rosselkhoznadzor mogen Westerse leveranciers van landbouwproducten niet op hun beide oren rusten. Wanneer de sancties zouden worden opgeheven, zullen de Russische importeurs van een nieuw wit blad moeten vertrekken. Dan zullen alle aanbestedingen afzonderlijk worden beoordeeld en zal – althans op papier – geen rekening worden gehouden met contractuele voorwaarden en deals die bestonden voor de invoering van de sancties.