Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 27016 tot 27020
Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Tsunami van miljardairs

Tien jaar geleden was er in China nog niemand die zich (in dollars) miljardair mocht noemen. Maar inmiddels zijn het er 315. Hun aantal groeit bovendien steeds sneller. In een jaar zijn er 64 bij gekomen, bleek woensdag uit de jaarlijkse rijkenlijst van het magazine Hurun.

De 1000 rijkste Chinezen zagen hun rijkdom in 1 jaar met 21 procent groeien. Gemiddeld hadden die 1000 rijksten een fortuin van 1 miljard dollar. De allerrijkste Chinees is dit jaar de 59-jarige vastgoedtycoon Wang Jianlin, met 22 miljard dollar. Op plaats twee en drie volgen Zong Qinghou, hoofd van drankenproducent Wahaha, en Tony Ma, baas van internetbedrijf Tencent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Laurence Kotlikoff: “De Verenigde Staten is failliet”

Volgens Laurence Kotlikoff liggen de schulden in de Verenigde Staten 17 keer hoger dan officieel wordt medegedeeld. Het is de overheid die bepaalt welk label bepaalde uitgaven en inkomsten krijgen, of het nu belastingen, geleend geld, tekorten, schulden,... zijn, dat beslist de overheid allemaal. Ze bepalen zelf welke bedragen ze in de boeken schrijven en welke ze buiten het officiële systeem laten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Open Brief van Vladimir Poetin

De Russische president richt zich in The New York Times direct tot het Amerikaanse volk en zijn leider over de Zaak Syrië.  De relatie tussen de twee landen is ondertussen danig verzuurd (de zaak van de klokkenluider Snowden bijvoorbeeld die asiel kreeg in Rusland) maar Poetin reikt alsnog de hand…

De Veiligheidsraad staat voor De Wet

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Volgens een Duitse krant staan we voor een nieuwe ‘Gold Rush’

Het Duitse Handelsblatt, Duitsland grootste economisch en financieel dagblad, publiceerde onlangs een artikel “China Can’t Get Enough Gold”.

Yahoo Finance

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Laagste aantal faillissementen tot nu toe in 2013

In augustus zijn 608 bedrijven en instellingen failliet verklaard, het laagste aantal tot nu toe in 2013.