Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 27036 tot 27040
Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Grootste humanitaire ramp ter wereld

Conflictmineralen die voor de productie van smartphones worden gebruikt financieren de bloedige strijd in Congo-Kinshasa. National Geographic-journalist Jeffrey Gettleman spreekt van “de grootste humanitaire ramp ter wereld”.

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Alle inwoners van Cyprus lid van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB)

De VEB stapt naar het Europese Hof. Het gaat om de onteigening, op basis van de haastig in elkaar geflanste Interventiewet, van de obligatiehouders van SNS Bank.

‘Het ligt op de weg van de VEB om deze toepassing van de nieuwe Interventiewet door de hoogste Europese rechter te laten toetsen’, zo zegt directeur Jan Maarten Slagter. ‘Onteigening van particulier eigendom is een zo vergaande inbreuk op de rechten van de burger dat een Europese toetsing geboden is.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Aandeel van de Week: Kabelkoning Ziggo in AEX-index

Deze week zetten we Ziggo als Aandeel van de Week in de schijnwerpers en niet zonder reden! De Nederlandse kabelgigant zal vanaf maandag 23 september de plaats innemen van DE Masterblenders. Op 8 april plaatsten we Ziggo ook al op een voetstuk:

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 22 september 2013

Leterme: Maskers zullen afvallen in Fortis-zaak

Voormalig premier Yves Leterme (CD&V) denkt dat in de Fortis-zaak "de maskers zullen afvallen en de waarheid naar buiten zal komen". Hij reageert daarmee in het VRT-programma De Zevende Dag op de uitgelekte mails van de toenmalige Fortis-top.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 22 september 2013

Ernstige economische gevolgen bij afschaffing maaltijdcheque

De Belgische federatie van uitgiftebedrijven van maaltijdcheques (VIA) betwist de verklaring van vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a) dat de afschaffing van de maaltijdcheques een fluitje van een cent zou zijn. Een afschaffing kan ernstige gevolgen hebben voor de Belgische werknemers en ondernemingen. Er verdwijnt bovendien een gegarandeerde injectie van 2,2 miljard euro in de economie, met name in de voedingsdistributie en de horeca, argumenteert de federatie vandaag in een persbericht.