Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 27046 tot 27050
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Kabinet zet extra inspecteurs in tegen fraude

De versterking moet naar verwachting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 189 miljoen euro opleveren voor de schatkist.

Uitkeringsinstantie UWV krijgt 240 extra medewerkers, de Inspectie SZW ongeveer twintig en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) twee. Het kabinet heeft daarnaast een aantal maatregelen aangekondigd om fraude te voorkomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Overheid moet wellicht 1,5 miljard aan erfbelasting terugbetalen

Voor het kabinet dreigt een flinke tegenvaller. De overheid moet 1,5 miljard euro erfbelasting aan particulieren terugbetalen als de Hoge Raad een advies van de advocaat-generaal overneemt. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Goud moet terug naar $ 1.050 alvorens nieuwe hoogtes op te zoeken

Op de London Bullion Market Association conference in Rome voorspelden een delegatie van analisten een gemiddelde goudprijs van $ 1.405 tegen november volgend jaar. 4 topfiguren onder deze analisten verwachten wel dat de goudprijs eerst nog tot $ 1.050 zal terugvallen om de zwakke posities uit de markt te schudden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Met een lege maag naar school: de nieuwe armen

De economische en financiële crisis ontziet zelfs de zwaksten onder ons niet – de kinderen.  Van Spanje, Portugal en Griekenland bereikten ons reeds berichten dat steeds meer schoolkinderen met een lege maag in de klas arriveren. Maar nu komt het onheil nog dichterbij – in Vlaanderen is het ook zover.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Mathijs Bouman: Europa krabbelt op

“De eurocrisis is voorbij”. Eind december 2012 deed de Franse president François Hollande deze uitspraak. Half Europa verklaarde hem voor gek.

Typisch Frans wensdenken, vonden velen. Want hoewel de acute angst voor het uiteenvallen van de muntunie eind vorig jaar al wat was verminderd, was bijna het hele eurogebied in een recessie beland. Die recessie zou zorgen voor nieuwe schuldproblemen, verdere erosie van bankbalansen en mogelijk zelfs politieke instabiliteit.