Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 27056 tot 27060
Bron: deredactie.be
Geplaatst: zaterdag 21 september 2013

Waar zijn de kopstukken van Fortis en Dexia naartoe?

Meeste hoofdrolspelers bankencrisis terug op post Michielsen: "Het grote publiek wil verandering zien" vr 20/09/2013 - 21:02 Jos De Greef Vijf jaar geleden zadelde de ondergang van financiële systeembanken zoals Fortis en Dexia ons land op met politiek paniekvoetbal en een berg aan problemen en grote staatswaarborgen. Wie is daarvoor verantwoordelijk?

In de zomer en het najaar van het financiële rampenjaar 2008 zagen we een reeks topmanagers van grote financiële groepen verdwijnen van het toneel. Toch zijn die niet ver weg. De meesten onder hen hebben een nieuwe en even zeer goedbetaalde baan ontdekt, zo blijkt uit "Terzake" op Canvas vanavond.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

10 landen met de grootste goudreserve

De 10 landen met de grootste goudreserve is heel geschikt voor al onze would-be criminals, de mensen die de films Ocean’s ten, elven, twelve tot en met six-thousend te veel hebben gezien, hier de gouden tip. We laten ff zien wel land je van welke hoeveelheid goud je kan beroven. Wist je dat wij met 17 miljoen mensen 54 ton meer goud hebben dan 1,2 miljard Chinezen. Kijkuhhh…

Een goudreserve wordt door sommige instellingen, waaronder veel centrale banken, aangehouden als opslag van waarde. Eind 2005 was ongeveer 18% van al het goud op de wereld in handen van dergelijke instanties als valutareserve. 39% daarvan was in handen van landen binnen de Europese Unie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Arbeiders Caterpillar leggen voor 48 uur het werk neer

De arbeiders bij Caterpillar in Gosselies, waar al maanden onderhandeld wordt over een zware herstructurering, zijn sinds vanochtend in staking. Ze protesteren daarmee tegen de manier waarop de onderhandelingen over een sociaal plan verlopen.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Nieuwe Revu, Viva en Flair verdwijnen

Nieuwe Revu, Flair en Viva behoren tot de titels van Sanoma die in ieder geval gaan verdwijnen. Dat melden verschillende ingewijden, volgens de NOS.

Dick Molman, topman van Sanoma in Nederland, heeft al aangekondigd dat alle consumentenmedia van de uitgeverij bekeken zullen worden. Op 31 oktober, bij de presentatie van de kwartaalcijfers, wordt daarover uitsluitsel gegeven. De vakbonden zijn begin november uitgenodigd voor een gesprek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

'Afbouw steunprogramma Fed mogelijk vanaf oktober'

De Federal Reserve zou het steunprogramma voor de economie nu vanaf oktober kunnen afbouwen. Dat zei Fed-bestuurder James Bullard vrijdag.