Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 27086 tot 27090
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Opperbaas Europese Commissie waarschuwt

José Manuel Barosso dus.  In zijn jaarlijkse toespraak, De Staat Van de Unie naar Amerikaans voorbeeld, noemt hij het “zorgelijk dat burgers Europa de schuld geven van de crisis terwijl die juist voortgekomen is uit het wanbeleid van de lidstaten”.  Hij waarschuwt ons voor populisme en nationalisme.  In mei volgend jaar zijn er verkiezingen voor het parlement en wat gaan burgers voorgelegd krijgen : mythen of feiten? Wij hebben ook een boodschap voor Barosso…

Bron: co.uk
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

VK: aantal werklozen daalt, aantal parttimers stijgt

Rising levels of employment are being fuelled by people being forced to take part-time jobs, official figures showed today.

In the last five years since the financial crash the number of men in work has remained almost unchanged, but 280,000 who were in full-time jobs have been forced to cut their hours.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

EU-parlement begrenst gebruik biobrandstoffen

Het Europees Parlement (EP) heeft het gebruik van biobrandstoffen begrensd. In 2020 mag maximaal 6 procent van de brandstoffen in het verkeer gemaakt zijn van voedselgewassen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Milieu lijdt zwaar onder overproductie voeding

Elk jaar belandt wereldwijd 1,3 miljard ton levensmiddelen op de afvalhoop. Die verkwisting zorgt volgens een nieuw rapport van de Verenigde Naties niet alleen voor een reusachtig economisch verlies van 750 miljard dollar, maar richt ook enorm veel schade aan het milieu aan. Het rapport 'Food Wastage Footprint: Impacts on Natural Resources' werd vandaag door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) en het VN-milieuprogramma (Unep) in Rome en Nairobi voorgesteld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Column Kees de Kort | Chinese cijfers waarschijnlijk minder mooi

Er komen binnen één week veel verschillende cijfers uit China. Gisteren gingen de kurken er bij een heleboel mensen weer af. Want de Chinese industriële productie steeg met meer dan 10 procent.