Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 27101 tot 27105
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

China versoepelt handelsrestricties op goud

China gaat binnenkort de handelsbeperkingen op goud versoepelen, zo blijkt uit nieuwe beleidsdocumenten die deze week gepubliceerd werden. Chinezen mogen zonder problemen maximaal 200 gram goud meenemen uit het buitenland. Ook krijgen meer banken en goudmijnen straks een licentie om goud te importeren en te exporteren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Welke centrale banken hebben de afgelopen jaren goud gekocht?

Centrale banken zijn sinds 2009 netto kopers van goud. Vooral opkomende economieën kopen meer goud als bescherming tegen een valutacrisis. Rusland, China en Turkije voeren de ranglijst aan, door sinds 2009 honderden tonnen goud in de kluis te leggen. Maar er waren veel meer landen die goud kochten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Schadevergoeding door BP mogelijk beperkt

Oliemaatschappij BP heeft een juridische overwinning behaald in een lopende zaak over het uitbetalen van schadevergoedingen als gevolg van de olieramp in de Golf van Mexico in 2010.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Rabobank en Centraal Beheer verlagen rente

Centraal Beheer Achmea verraste spaarders eind juli door de rente op een spaarrekening te verhogen in plaats van te verlagen. Met een stijging van 0,25 procentpunt wilde de bank meer spaargeld aantrekken om de afhankelijkheid van de kapitaalmarkt te verkleinen.

Vrijdag wordt deze verhoging deels teniet gedaan. Centraal Beheer verlaagt de rente met 0,1 procentpunt naar 1,85 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Euro stijgt naar hoogste koers in acht maanden

De euro zet zijn sterke koerswinst vanochtend voort. De eenheidsmunt kostte in de vroege handel 1,3623 Amerikaanse dollar. Dat is de hoogste stand sinds begin februari.