Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 27131 tot 27135
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Duitse sluiswachters staken landelijk

De staking van de Duitse sluiswachters heeft zich vandaag uitgebreid over heel Duitsland. Waar de afgelopen weken telkens korte tijd in verschillende regio's werd gestaakt, houden sluiswachters nu over het hele land hun sluisdeuren gesloten. Alleen de sluizen van het Noord-Oostzeekanaal zouden gevrijwaard zijn van de acties.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Aantal zelfmoorden in Griekenland gestegen sinds financiële crisis

In Griekenland maken sinds de uitbraak van de financiële crisis duidelijk steeds meer mensen zelf een eind aan hun leven. De hulporganisatie Klimaka maakte onder aanhaling van cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek in Athene bekend dat in 2011 45,4 procent meer mensen door zelfdoding zijn gestorven dan in 2007, voor het begin van de crisis.

Bron: basisinkomen.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Werk moet een keuze worden, niet een plicht. Briljant plan of krankzinnig idee?

In het Straatjournaal, de Dak- en thuislozenkrant van Bollenstreek, Haarlemmermeer, Kennemerland, West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en Texel staat deze maand (september) een artikel over het basisinkomen onder de titel  ”Omgekeerde wereld Iedereen krijgt een verplichte uitkering en werken mag, maar hoeft niet. Briljant plan of krankzinnig idee?”

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Nederlanders hartstikke gelukkig…toch?

Nederland behoort nog altijd tot de gelukkigste landen ter wereld, ondanks de sombere economie.  Dit meldt het World Happiness Report van de Universiteit van Columbia.  Hoera?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Tissen: ‘Er moet een wereldregering komen’

René Tissen, rtlz | Er moet een echte Wereldregering komen die mondiale vraagstukken op beslissende wijze kan helpen oplossen. Als president Obama toch besluit tot een vergeldingsaanval op Syrië, al dan niet met goedkeuring van het congres en de senaat, moet hem de Nobelprijs voor de Vrede ontnomen worden. De man is niet fout, zijn politiek wel. Amerika staat op het punt om haar voorbeeldfunctie als land van melk en honing te verliezen. Naar Amerika werd altijd opgekeken, want daar konden mensen gewoon mens zijn en het goed hebben, alleen en met elkaar. Amerika maakte mensen vrij, hoe arm veel Amerikanen ook zijn. Door Syrië raakt Amerika in snel tempo het morele leiderschap van de wereld kwijt. Er dreigt zelfs een moreel vacuüm en dat maakt de wereld nog onbestuurbaarder dan die nu al is.