Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 27131 tot 27135
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Autotoeleveranciers betrokken in onderzoek naar prijsafspraken in Duitsland

De federale antikartelautoriteiten van Duitsland hebben zes autotoeleveranciers onderzocht op verdenking van prijsafspraken. Dat hebben het Canadese Magna, een van de betrokken bedrijven, en de overheidsinstantie laten weten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

EU waarschuwt België voor verlies concurrentiekracht

België zag zijn goede internationale concurrentiepositie tijdens de crisisjaren afkalven omdat zijn export van middel- en laagtechnologische goederen schade ondervond van meer competitieve lagekostenlanden. Om zijn concurrentiepositie te herstellen, moet België meer inzetten op innovatie en de "mismatch" op de arbeidsmarkt verder aanpakken. Die (niet nieuwe) analyse van de Belgische industrie maakt de Europese Commissie, in haar jaarlijkse verslag van het industrieel concurrentievermogen in de EU.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

The Commodities King heeft een tip voor u

The Commodities King, zo wordt hij op Wall Street genoemd. Dennis Gartman maakt deze bijnaam telkens waar. Gartman heeft inderdaad een boontje voor grondstoffen maar kijkt ook verder dan de neus lang is.

Hij heeft geld verdiend met het investeren in grondstoffen maar ook op een aantal neventerreinen die rechtstreeks met commodities verband houden. The Commodities King  investeert namelijk ook in grondstoffenmunten en in aandelen van bedrijven actief in de mijnbouwsector.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

US Mint verkoopt veel zilver in 2013

US Mint verkoopt veel zilver in 2013 september 25th, 2013 by Koen De verkoop van American Silver Eagle munten, die door de US Mint worden vervaardigd, is in 2013 reeds hoger dan de verkoop in het hele jaar 2012. Inmiddels zijn er 33,75 miljoen ounces aan zilveren munten verkocht, in vergelijking met met 33,74 miljoen ounce vorig jaar.  Als de verkoop op deze manier doorzet, zal 2013 het topjaar 2011 gaan inhalen. Toentertijd werden er in een jaar 39,86 miljoen troy ounce verkocht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Weer dreigt crisis door schuldenplafond in VS

De financiële markten wereldwijd houden opnieuw de adem in over de Amerikaanse staatsschuld. Die bereikt naar verwachting volgende maand de wettelijk vastgelegde limiet van 16,7 biljoen dollar. Als de regering na het bereiken van het schuldenplafond toch meer wil lenen om aan zijn bestaande betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen, is daarvoor toestemming nodig van het Congres.