Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 27156 tot 27160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

5 grafieken uit China die er bullish uit zien voor grondstoffen

De laatste weken lijkt de Europese en de Chinese economie uit het dal te kruipen. Een sterkere economie zorgt natuurlijk voor een grotere vraag naar grondstoffen. De meeste grondstoffen (behalve olie) hebben het niet onder de markt dit jaar. Een sterke vraag, vooral vanuit China - in Europa zal het eerder het stoppen van de daling van de vraag zijn - kan de grondstofprijzen een duwtje in de rug geven naar het jaareinde toe.

Dit zijn 5 redenen volgens volgens US Funds waarom de vraag naar grondstoffen uit China zal stijgen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Tekort aan fysiek goud kan prijs alleen maar omhoog duwen

Aan hete hangijzers is momenteel geen gebrek. We vermelden voor de vuist weg het Amerikaans schuldenprobleem, het gegeven dat de Fed de controle over de obligatiemarkt dreigt kwijt te raken en de koersval bij heel wat valuta’s uit de emerging markets.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

5 goede redenen waarom Mike Maloney gelooft in goud en zilver

Mike Maloney is een goudkever, maar niet zomaar de minste. Maloney weet als een van de weinige zijn argumenten te ondersteunen door fundamentele bewijzen. Als Mike Maloney iets uitlegt, hangen de meeste mensen aan zijn lippen. Mike Maloney heeft dan ook 5 goede redenen waarom hij nog steeds gelooft in goud en zilver.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

7 redenen waarom de Fed nog niet gedaan heeft met printen

Tapering is niet hetzelfde als het einde van de monetaire expansie via quantitative easing. Als je gelooft dat quantitative easing gelijk staat met het printen van geld (daar zijn nogal wat discussies over), dan is tapering slechts het minder printen van geld, maar nog steeds printen van geld.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Von Greyerz: Fed zal niet gaan ‘taperen’

economische lot ligt in de handen van Bernanke. Egon von Greyerz, de stichter van de prestigieuze Zwitserse beleggingsvennootschap Matterhorn Asset Management, zegt dat de Amerikaanse centrale bank níet zal gaan “taperen”. De FED kan zich dit volgens von Greyerz gewoonweg niet permitteren. Hierdoor zou de goudprijs flink kunnen gaan stijgen.