Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 27181 tot 27185
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

VVD-leider Zijlstra: ‘Het kabinetsbeleid werkt’

De regeringsfracties VVD en PvdA zien het begin van herstel van de Nederlandse economie. Dat bleek dinsdag tijdens een tv-debat van de fractieleiders van de zes grootste partijen bij de NOS.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Dow Jones index wordt gemanipuleerd

Onlangs werd bekend dat de Dow Jones index drie nieuwe aandelen krijgt. Drie aandelen met een lage koers worden vervangen door aandelen met een hoge koers. Als gevolg daarvan verandert de berekening van de index, zodat een kleine stijging in de waarde van de dertig aandelen een veel grotere stijging van de index teweeg brengt. Zo blijft de Dow Jones nieuwe records neerzetten, zonder echte waarde te creëren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Volgens deze grafieken kan de goudprijs nog veel lager

Volgens Gold Scents is het belangrijk om te kijken naar de weekgrafieken om te zien welke richting een activa uit gaat. Voor goud (en zilver) ziet het er momenteel alles behalve rooskleurig uit. Alles wijst erop dat de goudprijs een tussentijdse top heeft gemaakt in een dalende trend. Op onderstaande grafiek is te zien hoe de zware daling van afgelopen donderdag zware schade heeft toegebracht aan de goudprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

15 verrassende feiten over de Federal Reserve

We naderen de 100e verjaardag van de Federal Reserve. Nog steeds zijn er weinig mensen die begrijpen dat het systeem van centrale banken aan de grondslag ligt van onze problemen, zegt The Economic Collapse.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 17 september 2013

Schuldafbouw brengt Nederland dieper in recessie

voorgaande artikelen heb ik geschreven over onze hypotheekschuld en de gevaren daarvan, zoals de gevolgen van dalende huizenprijzen op de wankele bankbalansen en de uitwerking hiervan op de kredietverlening aan het bedrijfsleven. Allemaal negatieve economische effecten en natuurlijk daarom voor onze maatschappij. Woningzoekers kiezen er voor om eerst te gaan huren en nemen een afwachtende houding aan ten opzichte van kopen. Er moet eerst maar eens politieke duidelijkheid komen over onder andere de hypotheekrenteaftrek.