Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 27201 tot 27205
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

Is de come back van goud definitief of vals?

Goud heeft de laatste weken geprofiteerd van de stijgende rentevoeten in de Verenigde Staten, de dalende dollar en de toegenomen geopolitieke spanningen. Goud werd terug een veilige haven voor de beleggers, vooral die buiten de Verenigde Staten. Maar ook binnen de Verenigde Staten wint het goud terug aan geloofwaardigheid als veilige haven. Is de come back definitief of vals?

Goud haalt zeker steun uit de geopolitieke spanningen, maar de speculanten hebben ook bijgedragen tot de recente stijging. De laatste weken werden de long posities met 28 procent opgetrokken. De laatste 2 weken vloeide er ook geen goud weg uit de ETF's, vorige week vrijdag zou er zelfs 4,7 ton zijn toegevoegd aan de goud-ETF's, het hoogste niveau op dagbasis sinds november 2012.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

Personeelsafdelingen met een vijfde gekrompen

Personeelsafdelingen bij bedrijven en organisaties zijn in de afgelopen 10 jaar met gemiddeld ruim een vijfde gekrompen. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

Whites only

Wie een leuke, goedbetaalde baan wil kan meer beter blank zijn.  In België al zeker maar vast ook in tal van andere westerse landen.  Daar bestaan nu keiharde cijfers van.

Blanken zijn bevoordeeld

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

Europese Centrale Bank houdt rente op 0,5 procent

De Europese economie krimpt dit jaar wat minder sterk dan eerder verwacht en zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk groeien, maar de risico's op een terugval blijven groot, zegt de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

Waarom bezuinigen we niet op onze steun aan de banken?

Als er dan toch bezuinigd moet worden dan is er volgens de Nederlandse columnist David Hollanders een logische kandidaat, namelijk de bancaire sector.