Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 27211 tot 27215
Bron: refdag.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

„Webwinkels zien omzet nog steeds stijgen”

Ondanks de aanhoudende recessie hebben Nederlanders in de eerste helft van het jaar opnieuw meer uitgegeven op het internet. De omzet van online winkels bedroeg in de eerste helft van het jaar 5 miljard euro, een groei van 8 procent vergeleken met dezelfde periode in 2012. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd marktonderzoek van brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Bereidt China een aanval op dollar voor?

China is in een recordtempo de grootste goudproducent ter wereld geworden met naar verwachting een productie van 440 ton dit jaar.

.  Niets van dit goud verlaat het land en daarnaast importeert China ook nog massaal goud via Hong Kong – tijdens de eerste helft van dit jaar zo’n 726 ton – en koopt het tevens goudbedrijven op in Afrika en Latijns-Amerika. Het officiële goudbezit van China is nu 1054 ton, maar dit cijfer dateert alweer van 2009. Gaat het zijn goudvoorraad gebruiken om de dollar aan te vallen?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Nederland en de Nederlanders: Onzeker en verdwaald

Wie het nieuws, de reacties en de commentaren volgt die kan niet anders dan de indruk krijgen dat wij Nederlanders het even niet meer weten. Dat we met zijn  allen stilzitten of juist als dwazen alle kanten uitrennen. Velen blijken er boos te zijn op politici, maken zich druk over van alles en nog wat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Acties douaniers Brussels Airport gaan voort

De douaniers voeren nog steeds actie tegen het forfaitair vergoedingssysteem dat de overheid wil invoeren. Volgens vakbondsafgevaardigde Marc Nijs (ACV) worden er op de luchthaven van Zaventem nog steeds stiptheidsacties gehouden, met extra wachttijden voor passagiers en vracht tot gevolg. De spanning in de haven van Antwerpen neemt intussen toe. Morgen zou de topman van de douane, Noël Colpin, een nieuw voorstel aan de bonden voorleggen, waarover het ACV woensdag zijn achterban zal raadplegen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 september 2013

Finland overschrijdt voor het eerst norm voor staatsschuld

Finland gaat volgend jaar voor het eerst de Europese norm over de staatsschuld met voeten treden. Dat heeft de regering vandaag erkend. Daarmee verliest het Scandinavische land zijn prestigieuze status van enige Europese lidstaat die steeds de Maastrichtnormen heeft gerespecteerd.