EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
53
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 27211 tot 27215 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 4 november 2013

Tijd om wakker te worden

Rabobank heeft een megaboete gekregen voor het manipuleren van LIBOR (London Interbank Offered Rate); een rentestand die in miljoenen financiële producten verwerkt zit. Het hele land en politiek vallen erover en terecht, want volgens de regels mag dit absoluut niet.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: maandag 4 november 2013

Werkloosheid blijft gigantisch probleem in Europa

De Eurozone krabbelt voorzichtig op uit een slepende recessie en dat werd wel eens tijd ook. Grootste uitdaging: een oplossing voor de gigantische werkloosheid vinden.

De werkloosheid blijft de zwarte Piet in Europa en de september-cijfers over de evolutie van die werkloosheid stemmen niet bepaald hoopvol. Voor de hele Eurozone bedroeg de werkloosheid in september 12.2 procent. Dat is even veel als in augustus maar hier zit er toch een addertje onder het gras.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 4 november 2013

Europese banken lenen 9% minder aan bedrijven dan 2 jaar geleden

De 16 grootste Europese banken hebben de voorbije 2 jaar hun investeringen in overheidspapier met 26% of 550 miljard euro vermeerderd. Gelijktijdig zijn de leningen aan bedrijven met 9% of 440 miljard euro afgenomen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 4 november 2013

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand – wie is de grootste wanbetaler van het land?

Onderstaand artikel komt van de Nederlandse site BNR.nl. Hoewel ik niet over de juiste gegevens beschik over de situatie in België, is er toch iets dat mij zegt dat de situatie niet zo heel veel zal verschillen. Een van de grootste wanbetalers in Nederland is,... de Nederlandse overheid.

De overheid houdt zich nog steeds slecht aan de afgesproken betaaltermijn. Dat blijkt uit een enquête onder credit managers door het Verbond van Credit Management Bedrijven. 

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 4 november 2013

Europa flirt met deflatie

Gaat Europa uiteindelijk de weg van Japan op, dat van 1989 tot 2013 deflatie kende?  “Erg lage inflatie zet ECB onder druk” kopt Tijd.be.

De Europese inflatie is inderdaad gedaald tot 0,7 %.  Hoe laag kan je gaan? Als oorzaken worden aangegeven de lagere energieprijzen en tragere stijging van voedselprijzen, alcohol en tabak, maar natuurlijk de lagere eurokoers tegenover de USD die ingevoerde producten goedkoper maakt.  Daarbij verhoogde de gemiddelde werkloosheid in de eurozone van 12 tot 12,2 %.  “De ECB heeft verscheidene opties. Ze kan de basisrente verlagen van 0,5 tot 0,25 procent, ze kan proberen de euro naar omlaag te praten of ze kan de banken een nieuwe langlopende lening geven om de marktrente naar omlaag te duwen”.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs