Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 27211 tot 27215
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Autoverkopen dalen met 30 procent

In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn er 301.331 nieuwe personenauto's verkocht. Dat is een daling van bijna 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen er 427.218 stuks op kenteken werden gezet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Farmareus Merck schrapt nog eens 8.500 banen

Merck & Co, het op één na grootste farmaconcern van de Verenigde Staten gemeten naar verkoop, wil nog eens 8.500 banen schrappen en zijn afdeling onderzoek en ontwikkeling aanpassen, nadat nieuwe medicijnen vertraagd werden door de Amerikaanse regulatoren. Dat heeft Merck & Co, buiten de VS en Canada bekend onder de naam MSD, vandaag bekendgemaakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Is het economisch “herstel” in feite een bubblecovery?

Naarmate de aandelenbeurzen en de vastgoedprijzen blijven stijgen, zijn er steeds meer mensen die erin geloven dat het economisch herstel echt is. Maar volgens Jesse Colombo zitten we in een bubblecovery, dit is een herstel (recovery) niet gedreven door een economische heropleving, maar gedreven door nieuwe bubbels. We zagen dit al in 2003 - 2007 en volgens Colombo zien we dit opnieuw, alleen vele malen erger.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Sprott en Zijin Mining Group uit China starten nieuw mijnbouwfonds

Sprott, een van de meest spraakmakende Canadese investeerders in edelmetalen, heeft gisteren de start van een nieuw mijnbouwfonds aangekondigd dat samen met het Chinese Zijin Mining Group wordt beheerd. Zijin is China’s grootste goudproducent, en de op één na grootste koperproducent.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Ron Paul over centrale banken en hyperinflatie

Een uiteenzetting van Dr. Ron Paul, Amerikaans oud-senator, voor The Daily Reckoning. | Een gezond muntsysteem is er één dat gezond geld beschermt en consumenten, ondernemers en investeerders de vrijheid geeft transacties te verrichten in de munt van hun keuze.  Ludwig von Mises omschreef het als volgt:

“It is impossible to grasp the meaning of the idea of sound money if one does not realize that it was devised as an instrument for the protection of civil liberties against despotic inroads on the part of governments.”

Het is dan ook geen wonder dat overheden en centrale banken met hand en tand ertegen vechten; gezond geld beschermt de middenklasse en de armen en vooral: limiteert de omvang van de overheid.