Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 27211 tot 27215
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

De grootste dreiging voor de financiële markt dit moment blijft stijgen

Er hangen verschillende dreigingen boven de markten op dit moment, de meeste zijn hier op beurs.com al meermaals voorgesteld. Maar volgens The Reformed Broker is de stijging van de Amerikaanse rentevoet dé grootste dreiging voor de financiële markten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

Is de cultuur van centrale banken ten einde?

Markten kunnen heel goed een crisis verteren, maar de markten kunnen heel slecht verschillende crisissen tegelijk verteren. Geef 'Tapering' aan de markten en ze verteren het met mondjesmaat, maar gooi er een Aziatische crisis en een oorlog bij en de markten wankelen op hun benen. Onderliggend komt dan tot uiting dat de markten beginnen te twijfelen of de centrale banken nog in staat zijn om alles op te vangen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

7 redenen dat de goudprijs niet meer over de $ 1.400 gaat

Vorige week woensdag doorbrak de goudprijs met gemak de barrière van $ 1.400. Sinds begin deze week noteert de goudprijs daar weer onder en heeft het moeite om de dalende trend van de laatste dagen om te buigen. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

'Merkels gebrek aan visie vormt de achilleshiel van Europa'

Angela Merkel - Herman Van Rompuy © - 'The Council of Europe'Politici doen vandaag de dag weinig anders dan brandjes blussen en peilingen nalopen. Het heeft niets meer te maken met leiderschap of visie, klaagt Lars Seier Christensen, CEO van Saxo Bank op Trading Floor. De exponent daarvan is Angela Merkel, die met haar gebrek aan visie voor de eurozone in Seier Christensens ogen dé achilleshiel van Europa is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

Is Syrië het slachtoffer voor een gasleiding?

Diegene die het hardste een oorlog wil, is meestal diegene die er het meeste profijt uit kan halen en diegene die het langste op de achtergrond blijft. In het geval van Syrië zou dit wel eens het kleine, maar stinkend rijke Qatar kunnen zijn. Waarom Qatar? Qatar wil een gasleiding leggen en het regime van Assad wil daar niets van weten, aldus SilverDoctors.