Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 27246 tot 27250
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 september 2013

Nomura stelt ons gerust: het ergste voor de Aziatische emerging markets is achter de rug

We zouden liegen door te ontkennen dat het geen beangstigende gebeurtenis was. De valuta’s van een aantal (vooral) Aziatische landen zijn compleet in elkaar gestort. Een ander woord dan ‘ingestort’ kunnen we moeilijk verzinnen, zo sterk was de beweging.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 4 september 2013

Het gaat minder slecht in Europa – de cijfers

De economie van de eurozone is in tweede kwartaal met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal. Als je de cijfers echter vergelijkt met dezelfde periode in 2012 kom je uit op een krimp van 0,5 procent.  Daarbij blijft de werkloosheid toenemen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 4 september 2013

Wij samen vormen Nederland in al ons doen en laten

Er is al heel wat geschreven en gewezen. Hij is schuldig, nee zij! De bankiers en de rijken, de grote graaiers, ontbossers en plantagehouders met monoculturen en natuurlijk de multinationals en de “oliebronbezitters”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 september 2013

Peter Schiff gelooft er rotsvast in: er is een sensationele stijging van de goudprijs op komst

Het minste wat je Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, kunt verwijten is een gebrek aan principes. Hij is een gold bug van de onbuigzame soort die zich niet stoort aan gebeurtenissen op korte termijn maar steeds het plaatje op de lange termijn in de gaten houdt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 september 2013

Wat zijn de gevolgen van stijgende rentevoeten voor uw portefeuille

Meer dan de helft van de beleggers weet niet wat het effect is van stijgende rentevoeten op zijn portefeuille. Nochtans is dit belangrijk. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld steeg de rentevoet op 10-jarige obligaties op enkele maanden van minder dan 2 % naar bijna 3 %. Ook in Europa hebben we al periodes gekend met sterk stijgende rentevoeten op korte termijn. Dergelijke stijgingen hebben een grote impact op het rendement van een portefeuille.