Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 27246 tot 27250
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Marc Faber: "De kredietbubbel zal op dramatische wijze imploderen"

Volgens Marc Faber is deze crisis veel ernstiger dan die van de afgelopen decennia. De schulden zijn zo groot dat ook de reële economie schade zal ondervinden van deze kredietcrisis. Prijzen van vastgoed, aandelen, obligaties en grondstoffen zijn door de kredietgroei enorm gestegen. Het is één grote bubbel die zal imploderen, samen met de Amerikaanse dollar.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

'Italië brengt eurocrisis terug'

De 10-jarige rente op Italiaanse staatsobligaties ging hard omhoog in reactie op berichten van afgelopen weekend dat de regering in Italië wankelt na het aftreden van een aantal ministers van de partij Volk van Vrijheid (PdL).

De rente in Italië steeg maar liefst 17 basisipunten naar naar 4,6%. Ook de rente in Spanje liep flink op naar 4,45%, een plus van bijna 10 basispunten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Sluiting overheidsdiensten VS aanstaande

Het lijkt vrijwel onvermijdelijk dat vanaf middernacht (lokale tijd) een deel van de Amerikaanse overheidsdiensten wordt stilgelegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

De werkelijke waarde van goud en zilver is …

Dick Segers schrijft op Biflatie weer een mooi stuk over de werkelijke waarde van de goud- en zilverprijs. Hij baseert zich daarvoor op een analyse van Xinshan Zhou die goud en zilver bekijkt als monetaire grondstof, maar die ook kijkt naar de commerciële en culturele waarde van deze edelmetalen. De conclusie is echter dezelfde; op lange termijn kan de prijs alleen maar stijgen.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Panelvraag: ons goud verkopen?

In deze tijden van crisis gaan er stemmen in Nederland op om een deel van ons goud te verkopen. Voor een paar miljard – kopers in Azië genoeg -  en is de redenering dan: dan blijven we met onze voorraad toch nog altijd in de top 20 van landen met de grootste voorraad, misschien zelfs wel in de top 10 en hoeven we niet verder te bezuinigen.

Een goed plan of zien deze redenaars wat over het hoofd?