Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 27251 tot 27255
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Dagploeg 101-centrale in Oost-Vlaanderen legt werk neer

In Gent legt vanaf 07.00 uur de dagploeg van de noodcentrales 101/112 (dringende politiehulp) het werk neer. Dat bevestigt Jo Schelstraete (ACOD Overheidsdiensten). Burgers kunnen op de noodnummers nog steeds terecht, want federale politiemensen nemen de taken over.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Grootste humanitaire ramp ter wereld

Conflictmineralen die voor de productie van smartphones worden gebruikt financieren de bloedige strijd in Congo-Kinshasa. National Geographic-journalist Jeffrey Gettleman spreekt van “de grootste humanitaire ramp ter wereld”.

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Alle inwoners van Cyprus lid van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB)

De VEB stapt naar het Europese Hof. Het gaat om de onteigening, op basis van de haastig in elkaar geflanste Interventiewet, van de obligatiehouders van SNS Bank.

‘Het ligt op de weg van de VEB om deze toepassing van de nieuwe Interventiewet door de hoogste Europese rechter te laten toetsen’, zo zegt directeur Jan Maarten Slagter. ‘Onteigening van particulier eigendom is een zo vergaande inbreuk op de rechten van de burger dat een Europese toetsing geboden is.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Aandeel van de Week: Kabelkoning Ziggo in AEX-index

Deze week zetten we Ziggo als Aandeel van de Week in de schijnwerpers en niet zonder reden! De Nederlandse kabelgigant zal vanaf maandag 23 september de plaats innemen van DE Masterblenders. Op 8 april plaatsten we Ziggo ook al op een voetstuk:

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 22 september 2013

Leterme: Maskers zullen afvallen in Fortis-zaak

Voormalig premier Yves Leterme (CD&V) denkt dat in de Fortis-zaak "de maskers zullen afvallen en de waarheid naar buiten zal komen". Hij reageert daarmee in het VRT-programma De Zevende Dag op de uitgelekte mails van de toenmalige Fortis-top.