Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 27276 tot 27280
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

De grondstoffen raken op!

Op 20 augustus 2013 was het Earth Overshoot Day (EOD), de dag van het jaar dat de mensheid alle hulpbronnen opgebruikt heeft die de aarde in één jaar produceert.  Op een goeie 7 maanden hebben we dus al het volledige ecologische budget verbruikt en teren we voor de rest van het jaar op de natuurlijke reserves.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Hoe een van de rijkste mensen ter wereld 97 % van zijn vermogen verloor

In 2010 kondigde Eike Batista nog aan dat hij snel de rijkste man ter wereld zou worden. De Braziliaanse economie floreerde en beleggers stonden in de rij om te beleggen in zijn imperium van 6 beursgenoteerde bedrijven. Hij is onder meer eigenaar van OGX, de tweede grootste oliegroep van Brazilië en van MMX, een van de grootste mijnbouwers in het land. In 2012 werd zijn vermogen geschat op $ 30 miljard. 18 maanden later blijft daar nog $ 900 miljoen van over.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Augustus was weer sterke maand voor commodities

Het is misschien minder opgevallen, maar de maand augustus was uiteindelijk weer een goede maand voor commodities. The Standard & Poor’s GSCI Total Return Index, samengesteld uit 24 belangrijke grondstoffen, steeg vorige maand met een stevige 3.4 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

3 redenen om te investeren in India

De ene analist zegt dat de groeipijnen in de opkomende economieën tijdelijk zijn en dat de huidige correctie een mooi instapmoment is op de lange termijn. De andere analist zegt dat het geen groeipijnen zijn, maar dat de bubbel leegloopt. Het is moeilijk een correcte inschatting te maken over de correctie in de groeilanden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Griekenland heeft 20 jaar nodig om 1 miljoen verloren jobs opnieuw te creëren

Griekenland zal 20 jaar nodig hebben om de één miljoen jobs die tijdens de voorbije vier jaar verloren zijn gegaan opnieuw te creëren. Dat blijkt uit cijfers van het arbeidsinstituut van de General Confederation of Greek Labor (GSEE).