Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 27286 tot 27290
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Column Kees de Kort | Vaag verhaal van Rutte

Als je visie en ideeën als opinieleider niet verder komen dan dit, belooft het verhaal dat Mark Rutte gisteren afstak niet veel goeds, vindt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Goudprijs bevindt zich op “Stairway To Hell’ wanneer U.S. schuldenplafond optrekken

In de jaren 70 lanceerde de Britse popgroep Led Zeppelin “Stairway to Heaven”, een song die zonder enige discussie tot de klassiekers van de popmuziek mag gerekend worden. Er is geen enkele top 100, top 500 of top 1,000 waar deze song niet in wordt opgenomen.

Tom Fitzpatrick heeft een alternatieve versie van deze songtitel bedacht, met die opmerking dat er geen enkele link bestaat met de muziekwereld. De goudprijs bevindt zich op de “Stairway To Hell’ wanneer de U.S. hun schuldenplafond optrekken. Iets wat ze wel zullen moeten doen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Werkloze ouder zwaar getroffen door hervorming kindregelingen

Dat blijkt dinsdag uit de presentatie van het wetsvoorstel door minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken).

Het kabinet wil bij de hervorming prikkels inbouwen voor werklozen om aan het werk te gaan. Zo gaat een alleenstaande ouder op minimumloon er tot 10,5 procent op vooruit.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Veel oudere ondernemers onzeker over hun pensioen

Veel ondernemers die binnen nu en vijf jaar met pensioen gaan, verkeren in onzekerheid of ze wel genoeg geld hebben om van te leven. Slechts 59 procent van de oudere MKB'ers is er zeker van dat ze waarschijnlijk genoeg hebben voor een verzorgde oude dag. Sommige ondernemers geven aan dat ze door de crisis nagenoeg alles zijn kwijtgeraakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Waarom de Amerikaanse centrale bank in september niet zal taperen

Algemeen wordt aangenomen dat de Amerikaanse centrale bank deze maand zal beginnen te taperen maar zekerheid daaromtrent hebben we natuurlijk niet. Het is namelijk algemeen geweten dat de Fed niet graag in haar kaarten laat kijken. Het is dus mogelijk van wel, maar ook mogelijk van niet.

Chris Rupkey, chief financial economist bij Bank of Tokyo-Mitsubishi, hoort thuis in het kamp van de non-believers. Bernanke heeft er alle belang bij om de stimuleringsmaatregelen nog even vol te houden, de Amerikaanse economie is er in geen geval al opnieuw bovenop.