Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 27291 tot 27295
Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 14 september 2013

Uitgaven overheid aan zorg in 30 jaar explosief gestegen

© Trouw. De collectieve uitgaven voor gezondheidszorg zijn in dertig jaar verachtvoudigd. De overheid besteedde in 1983 4,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp) aan zorg en in 2012 10,7 procent, terwijl de economie in die dertig jaar drie keer zo groot is geworden. Ook als rekening wordt gehouden met geldontwaarding, is sprake van een explosieve groei.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 14 september 2013

'Zorgbestuurder verdiende een ton in één maand'

Een interim-bestuurder heeft van de instelling voor gehandicaptenzorg Humanitas DMH ruim 95 duizend euro gekregen voor zijn werk in de maand juli.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 14 september 2013

Amper 3 procent bruggepensioneerden vindt werk

Van de 2.994 bruggepensioneerden die zich vorig jaar inschreven bij de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding), heeft amper 3 procent een baan gevonden. Dat bericht De Tijd vandaag.

Bron: thelocal.se
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

US Airforce koopt 350 stuks Saab Gripen Jachtvliegtuigen

Swedish defence firm Saab is close to finalizing a cooperation with US aircraft maker Boeing with a view to selling JAS 39 Gripen fighter jets to the US Air Force, according to media reports.

Saab could be in line for the deal, worth several billion kronor, to supply the Gripen for training purposes, according to a report in the industry trade magazine Aviation Week on Wednesday.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Bitse strijd over Europese aanpak probleembanken

Het toekomstige Europese fonds voor de afwikkeling (of resolutie) van probleembanken maakt het voorwerp uit van een bitse juridische strijd. Dat bleek vandaag nog maar eens op de bijeenkomst van de Europese ministers van Financiën in Litouwen. Volgens Duitsland is het voorstel van de Europese Commissie ter zake illegaal. De Europese instellingen maken zich echter sterk dat alles binnen het kader van de Europese verdragen blijft.