Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 27296 tot 27300
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

50 grafieken die iedere belegger moet gezien hebben

Ronald Stoeferle van Incrementum Liechtenstein heeft een prachtige reeks van grafieken gepubliceerd vol met data betreffende de stierenmarkt in goud en het overmatig gebruik van schulden in de westerse wereld. De presentatie is indrukwekkend, inzichtelijk en verplichte lectuur voor elke belegger, aldus Gold Stock Bull.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Er loert een nieuwe financiële crisis om de hoek

Vijf jaar na de zwaarste crisis in bijna een eeuw, blijft quantitative easing het enige middel om de crisis te bevechten. En net wanneer de mensen dachten dat alles terug beter zou gaan, zijn het de groeilanden die in een nieuwe crisis terecht komen. Hogere rentevoeten in het westen onttrekken veel geld uit de groeilanden waardoor hun munt sterk verzwakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Autoverkoop gedaald tot nieuw dieptepunt

De verkoop van nieuwe auto's in Nederland is in de maand augustus met 13,3 procent gedaald tot 28.623 stuks. Dat is een nieuw dieptepunt voor dit jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Augustus telt minder faillissementen dan vorig jaar

Tijdens de maand augustus zijn in België 524 bedrijven failliet gegaan. Dat betekende een daling met ruim 10 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Daarmee wordt voor de eerste keer dit jaar een achteruitgang opgetekend tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Door het gerechtelijk reces is augustus traditioneel de maand met het kleinst aantal faillissementen. Graydon waarschuwt wel dat er niet over een trendbreuk kan worden gesproken. Alleen vorig jaar was augustus immers een zwaardere faillissementsmaand dan dit jaar. Bovendien wordt erop gewezen dat juli dit jaar een bijzonder groot aantal faillissementen liet optekenen, waardoor ook gedeeltelijk ook over een compensatie kan worden gesproken. Tijdens de eerste acht maanden van het jaar werden al 7.582 bedrijven failliet verklaard. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen een absoluut faillissementsrecord werd opgetekend. (MH)

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

'Duurzame Duitsers snijden Nederland pas af'

Nederlandse energiebedrijven zullen hierdoor belangrijke inkomsten mislopen, waarschuwt het economisch bureau van ABN Amro dinsdag.

Het komt steeds vaker voor dat er bij onze oosterburen een enorme overcapaciteit is aan windenergie, legt ABN-econoom Hans van Cleef uit. Dit overschot aan stroom wordt tegen sterk gereduceerde tarieven, soms zelfs gratis, op de Nederlandse markt gedumpt.