Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 27296 tot 27300
Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Bankenexperts: nieuwe crisis niet uitgesloten

Het faillissement van Lehman Brothers in 2008 vormde een dieptepunt in de financiële crisis.

Vijf jaar na de val van Lehman Brothers is een nieuwe financiële crisis verre van uitgesloten. Amerikaanse zakenbanken lijken weinig van de crisis te hebben geleerd, terwijl in Europa de problemen van zwakke banken nog moeten worden aangepakt. Dat zeggen hoogleraren Harald Benink en Sylvester Eijffinger.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Nog geen akkoord: douaniers zetten stiptheidsacties verder

De onderhandelingen tussen de vakbonden en de overheid zijn op niets uitgedraaid. Twistpunt blijft de forfaitaire vergoeding. De stiptheidsacties op Brussels Airport en in de haven van Antwerpen lopen verder. Ook op de luchthavens in Wallonië worden de acties voortgezet. Vakbondsafgevaardigde Ive Rosseel van ACV verwacht bovendien dat er een gezamenlijke stakingsaanzegging komt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Er is meer dan goud (Kijk op de week)

Het lijkt wel goud tegen de rest op de beurzen. Ofwel zit je in het goudkamp ofwel ben je tegen goud. Maar waarom zou de goudprijs het niet goed kunnen doen terwijl de rest het ook goed doet? Er zijn tientallen argumenten te vinden waarom goud het goed zal doen in de toekomst en er zijn tiental argumenten te vinden dat goud het slecht gaat doen in de toekomst. Op korte termijn zal alvast veel afhangen van wat Ben Bernanke gaat beslissen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Nederlandse handelsposten in opstand tegen ministerie

Vier Nederlandse handelsposten in Duitsland hebben in een brief aan de Tweede Kamer over de sluiting van het consulaat-generaal in München hun kritiek geuit op de 'chaotische' werkwijze van het ministerie van Economische Zaken.

Bron: express.be
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Spanje besteedde 95% van de crisishulp aan de bankensector

94,4% van het totale bedrag dat in 2011 door de Spaanse staat aan crisishulp werd uitgegeven ging naar de bankensector. Dat meldt het economisch blog El Salmon op basis van een rapport van de Nationale Commissie voor het Concurrentievermogen (CNC):