Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 2731 tot 2735
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

Britten blij met steun van Donald Trump voor handelspact

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten sluiten snel een handelsverdrag dat in hun beider belang is. Daar is althans de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson zeker van.

De gekozen Amerikaanse president Donald Trump zei dit weekeinde in een interview dat hij snel een dergelijk verdrag wil sluiten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

Merkel: Europa moet meer verantwoordelijkheid nemen

Europa moet meer verantwoordelijkheid nemen in de wereld en moet zich voorbereiden op een tijd dat ze niet meer zo afhankelijk is van de Verenigde Staten. Dat was de boodschap die Angela Merkel onlangs verkondigde tijdens een toespraak in Brussel.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

Rogoff: Afschaffen contant geld is goed voor de armen

Het afschaffen van contant geld is gunstig voor de allerarmsten en zal helpen om de ongelijkheid in de wereld aan te pakken, zo verwacht econoom Kenneth Rogoff van de universiteit van Harvard. De auteur van het boek “The Curse of Cash” (de vloek van geld) verwacht dat er in een wereld zonder contant geld minder criminaliteit en minder onderbetaald zwart werk.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

Beleggers stappen uit goud-ETF

De dag na de Amerikaanse verkiezing was de laatste dag dat er goud aan de voorraad van het grootste goud-ETF ter wereld (GLD) werd toegevoegd. Sindsdien is er een vrijwel onafgebroken uitstroom van edelmetaal geweest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

Op deze manier wil Mexico Trump het zwijgen opleggen

Op vrijdag 20 januari 2017 wordt Donald Trump ingezworen als 45e president van de Verenigde Staten van Amerika. Dat is – zoals u wellicht weet – niet naar de zin van heel wat mensen. Zo ook de Mexicaanse financiële sector.

Sinds 8 november heeft de Mexicaanse peso klappen moeten incasseren. Logisch: Trump wil sleutelen aan NAFTA en wil de spill-over van een falende Mexicaanse rechtsstaat een halt toe roepen.

Dat was steeds een succesvolle strategie voor de Mexicaanse overheid: de afzetmarkt voor de drugskartels bevonden zich in de VS, dus de Mexicanen hadden er alle baat bij om de grens te openen zodat het geweld en de miserie zich noordwaarts kon verplaatsen, en de winsten gemakkelijk terug de grens konden oversteken en in Mexico konden worden uitgegeven en geïnvesteerd.