Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 27301 tot 27305
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zaterdag 14 september 2013

Nullijn bij ABN Amro voor iedereen, behalve de top.

De directie van staatsbank ABN Amro heeft in een brief aan de vakbonden voorgesteld om de lonen van al het personeel voorlopig te bevriezen. De lonen zijn relatief te hoog en om gezond te worden kan er niets bij, is de redenering.

Maar die nullijn blijkt niet voor iedereen te gelden. Het voorstel de komende jaren de lonen te bevriezen geldt niet voor de top van het bedrijf. Onder meer de raad van bestuur en het managementteam vallen niet onder de cao, licht een woordvoerder van de staatsbank vrijdag toe.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 14 september 2013

Op naar een nieuwe Depressie? deel 1

De Grote Depressie in de VS die uitwaaierde over de rest van de westerse wereld startte in 1929.  In 1933 ontstond er algemeen optimisme dat die geëindigd was.  Vooral de media, aangestuurd door politici en bedrijfsleven, zette de bevolking op het verkeerde been : New Farm Bill To End Depression.  Era Of Fear Is Declared At End Now.  Markets Spur To New Highs.  De song “Happy days are here again” werd gespeeld op de Democratische Conventie.  Wat is de relevantie met anno 2013? Het gaat nu toch een stuk beter in de VS, en in Europa, na 5 jaar crisis? De media en de politici zeggen dat toch? Bewezen kan worden echter dat de Waarheid omtrent de echte staat van de Staat verzwegen wordt, verdraaid, genegeerd en weggemoffeld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 14 september 2013

'Ouderen hebben geen idee van kosten zorg'

Slechts tien procent heeft hier een goed beeld van. Een zorgelijke ontwikkeling, zo stelt zorgondernemingsorganisatie Actiz na eigen onderzoek onder ruim drieduizend ouderen.

"Het kabinetsbeleid is er op gericht dat mensen juist steeds meer voor hun eigen zorg moeten gaan betalen", aldus een woordvoerder van Actiz. "Maar het merendeel van onze ondervraagden weet dit niet, is hier niet toe bereid en spaart hier ook niet voldoende voor."

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 14 september 2013

'Politie grootste werkgever van Nederland'

De politie heeft het grootste werknemersbestand van Nederland. Ondanks de crisis groeide het aantal banen vorig jaar met 500 naar ruim 63.000.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 14 september 2013

'PVV wil btw Nederland lager dan in buurlanden'

De btw en accijnzen moeten in Nederland altijd minstens een procent lager zijn dan in buurlanden. Met deze maatregel kan Nederland meer concurrerend worden.