Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 27306 tot 27310
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Het schuldenplafond dat er geen is

De Verenigde Staten leggen zichzelf al sinds 1940 een schuldenplafond op.  Prima zo, als goede huisvaders! ’t Is te zeggen : het werd ondertussen wel al 79 keer verhoogd…  Dit najaar zal het weer zo ver zijn : rond 18 oktober zal het huidige plafond van 16.699 miljard dollar alweer bereikt zijn.  Dan mag het land in theorie niet meer lenen…maar dat kan natuurlijk niet voor een economie, een samenleving die volledig drijft op schulden.  Kijk naar uw eigen huishouden : zou u zich niet rijk voelen indien u ongelimiteerd kon lenen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Hoe vergaat het de G7 – 5 jaar na Lehman?

Met de verjaardag van de val van Lehman Brothers in het verschiet, vroeg Zerohedge zich af hoe het met de ontwikkelde landen is gegaan de laatste 5 jaar. Wat is de kostprijs geweest om het systeem te stabiliseren en de economie te redden van de ondergang?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Najaar 2013 kan nog uitstekend worden voor beurs van Wall Street

De staart van 2013 kan uitstekend worden voor Wall Street, tenminste wanneer we Tom Lee van JP Morgan Chase mogen geloven. We hebben trouwens ook geen redenen om dat te doen want Lee heeft het in het verleden meermaals bij het juiste einde gehad.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Frankrijk en Italië moeten zorgen wegnemen

Onlangs borrelden zorgen over deze landen weer op. Zo is de politieke situatie in Italië instabiel en zal het Frankrijk waarschijnlijk niet lukken om het begrotingstekort in 2014 onder de Europese norm te krijgen.

Politieke stabiliteit is essentieel voor het herstel van de economie, zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem na afloop van het overleg in de Litouwse hoofdstad Vilnius.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Flashcrash goud ruikt naar manipulatie

De goudprijs maakte gisteren een forse duikeling. Nu is het niet meer dan normaal dat de prijs van goud, net als alle andere activa, omhoog en omlaag kan gaan. Ik wil niet tot de groep behoren dat als de goudprijs omlaag gaat, dat er een complot is en dat als de goudprijs omhoog gaat, het de normaalste zaak van de wereld is. Maar gisteren was er toch iets speciaals aan de hand, MarketUpdate weet wat...