Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 27331 tot 27335
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Vooruitzichten voor goud: steun op $ 1.380 en $ 1.350 – sentiment blijft positief

Op weekbasis verloor de goudprijs vorige week $ 10,60 en de zilverprijs $ 0,35. Dit zijn minieme dalingen na een sterke reeks die erop wijzen dat beide edelmetalen overkocht waren. Het gebrek aan volume op de dagen dat goud en zilver daalden, wijst erop dat de stijgende trend vermoedelijk verder gezet zal worden. Goud vindt steun op $ 1.350 en $ 1.380, zilver rond $ 23.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Europa staat op uit de doden

Europa staat stilaan maar zeker op uit de doden. Dat moet blijken uit de PMI (Purchasing Managers Index)  die door onderzoeksbureau Markit wordt gepubliceerd (.pdf).

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Het einde van de winkelstraat?

Kleine winkeliers zitten in de grote problemen, bijvoorbeeld in de bekende “high streets” van Groot-Brittannië.  Zeker de helft zal moeten sluiten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Er is meer QE nodig, niet minder

De Federal Reserve zit in een moeilijke positie, to taper or not to taper, that's the question.

Ondanks ongeziene stimulus van de economie, blijft de groei van het bbp ondermaats, blijft de werkloosheid historisch hoog, dalen de aankopen van duurzame goederen en heeft de vastgoedsector last van de stijgende rentevoeten. Wat zou er in de Verenigde Staten gebeuren als de Fed geen stimulus zou geven?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Albert Edwards: “We staan voor een historische crash”

Albert Edwards van Société Générale staat bekend voor zijn extreme voorspellingen. Zo voorspelt hij een S&P 500 van 450 punten en een goudprijs van $ 10.000. Hoewel de koersdoelen misschien lachwekkend klinken, is zijn analyse altijd sterk onderbouwd. De val van de groeimarkten is volgens Edwards de recente kanarie in de koolmijn die aantoont hoe ziek het globale systeem eigenlijk is, aldus BusinessInsider.