Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 27341 tot 27345
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 september 2013

De Griekse Tragedie (deel 2 van 2)

Zopas werden speciale rekken voorzien in Griekse supermarkten voor voedingswaren waarvan de “best before” datum verstreken is.  Die zijn dan bedoeld voor de armsten want extra goedkoop.  Noem het de armen een plaatsje geven…

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zondag 1 september 2013

Les voor Europa; arbeidersbeweging Colombia protesteert tegen vrijhandelsakkoorden met VS

Analysedoor Lode Vanoost Colombiaanse bevolking: weg met vrijhandelsakkoorden

Recente bilaterale vrijhandelsakkoorden tussen Colombia, de VS en de EU laten hun effecten voelen. Massale vakbondsprotesten eisen van de president deze akkoorden op te zeggen. De Europese publieke opinie heeft het recht te weten dat dit hen ook te wachten staat als het vrijhandelsakkoord tussen de VS en de EU er door komt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 september 2013

De Griekse Tragedie (deel 1 van 2)

Een van de economisch zwaarst getroffen landen van de EU en lid van de weinig benijdenswaardige PIIGS (Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje) is Griekenland.

Voorheen riep “Griekenland” een zonnige vakantiebestemming op, maar ondertussen is het synoniem geworden van een land, een samenleving, in diep verval.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 september 2013

Inflatiepercentage Japan op hoogste niveau sinds 2009

Abenomics lijkt het gewenste effect te hebben. Het inflatiepercentage in Japan in in juli 2012 gestegen naar 0,7%. Dat is het hoogste niveau sinds 2009.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 september 2013

Zuid ruilt: Ruilhandel is in opkomst

Op 3 september a.s. kent Rotterdam-Zuid een nieuw betalingssysteem met een ruilmunt genaamd de Zuiderling.  Hij wordt geïntroduceerd tijdens het 2Start-Event in Ahoy. De ruilhandel is in opkomst.