Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 27356 tot 27360
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

FED bouwt stimuleringsbeleid nog niet af

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, vermindert het tempo waarmee zij obligaties opkoopt om de economie te stimuleren nog niet. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Volatiliteit in de goudprijs kan de uptrend niet breken

De goudprijs heeft een paar volatiele maanden achter de rug en niets laat voorzien dat daar op korte of middellange termijn verandering in zal komen. De volatiliteit bij de goudprijs kan echter niet beletten dat de uptrend bij de edele metalen in het algemeen en goud in het bijzonder nog niet gebroken is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Kredietbeoordelaar S&P kritisch over Portugal

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft het vooruitzicht voor de kredietwaardigheid van Portugal op 'negatief' gezet. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Slechts 1 op 4 Amerikanen weet wat QE is

De Federal Reserve staat op het punt een enorm belangrijke beslissing te nemen omtrent zijn programma, genaamd quantitative easing - QE. QE heeft de Amerikaanse economie ervan weerhouden om in de diepste put te vallen sinds de Grote Depressie van de jaren '30. En toch zijn er maar weinig Amerikanen die dit begrijpen.

Uit een poll van Reuters/Ipsos blijkt dat slechts 1 op 4 Amerikanen de juiste definitie wist aan te duiden uit vijf keuzemogelijkheden. QE 3 is heel controversieel in het binnen- en buitenland. Het heeft een enorme impact gehad op miljoenen gezinnen. Het is dan ook opvallend dat deze gezinnen niet begrijpen wat Bernanke precies doet.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

'Nederlander overdreven chagrijnig over economie'

De sombere troonrede vol lastenverzwaringen en bezuinigingen wakkert het nationaal chagrijn over de economie behoorlijk aan, blijkt uit de commentaren in de dagbladen en de uit stem van het volk.

Professor Ivo Arnold, verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit en de Erasmus School of Economics in Rotterdam, noemt de vergelijking met het geweeklaag van de Grieken "onzin". ''In Griekenland waren de ingrepen vele malen groter, maar over het Nederlandse chagrijn kan ik weinig zeggen, want ik ben geen opiniepeiler’’, aldus Arnold.