Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 27356 tot 27360
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zondag 1 september 2013

Les voor Europa; arbeidersbeweging Colombia protesteert tegen vrijhandelsakkoorden met VS

Analysedoor Lode Vanoost Colombiaanse bevolking: weg met vrijhandelsakkoorden

Recente bilaterale vrijhandelsakkoorden tussen Colombia, de VS en de EU laten hun effecten voelen. Massale vakbondsprotesten eisen van de president deze akkoorden op te zeggen. De Europese publieke opinie heeft het recht te weten dat dit hen ook te wachten staat als het vrijhandelsakkoord tussen de VS en de EU er door komt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 september 2013

De Griekse Tragedie (deel 1 van 2)

Een van de economisch zwaarst getroffen landen van de EU en lid van de weinig benijdenswaardige PIIGS (Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje) is Griekenland.

Voorheen riep “Griekenland” een zonnige vakantiebestemming op, maar ondertussen is het synoniem geworden van een land, een samenleving, in diep verval.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 september 2013

Inflatiepercentage Japan op hoogste niveau sinds 2009

Abenomics lijkt het gewenste effect te hebben. Het inflatiepercentage in Japan in in juli 2012 gestegen naar 0,7%. Dat is het hoogste niveau sinds 2009.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 september 2013

Zuid ruilt: Ruilhandel is in opkomst

Op 3 september a.s. kent Rotterdam-Zuid een nieuw betalingssysteem met een ruilmunt genaamd de Zuiderling.  Hij wordt geïntroduceerd tijdens het 2Start-Event in Ahoy. De ruilhandel is in opkomst.

Bron: bredavandaag.nl
Geplaatst: zondag 1 september 2013

Gemeentegrond verpatst voor extreem spotprijsje

BREDA - Een stuk gemeentegrond aan de Rithstraat is volgens D66 ver onder de marktprijs verkocht. Het perceel dat bestemd was voor sport zou volgens de liberale partij 70 euro per m2 waard zijn, maar werd aan een particulier verkocht voor 19 euro per m2. De koper, Dennis Nouwens, is zich ondertussen van geen kwaad bewust: "Ik vind het een normale, zakelijke prijs."