Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 27371 tot 27375
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Ambtenaren fiscus streken onterecht premies op

Ambtenaren van de fiscus hebben jarenlang onterecht premies opgestreken. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Financiële sector kan voorlopig niet zonder overheid

Op 3 oktober is het vijf jaar geleden dat de staat ABN AMRO nationaliseerde. In de jaren daarna brak de financiële crisis in volle omvang los. De vraag welke rol de overheid zou moeten hebben in de financiële sector staat centraal in het symposium ‘ De rol van de overheid in de financiële sector’, dat Erasmus School of Law (EUR) op donderdag 3 oktober 2013 organiseert. Hoogleraar Jaarrekeningenrecht prof.mr. Steven Hijink neemt alvast een voorschot: 'De financiële sector kan voorlopig nog niet zonder de overheid'. Hijink, hoogleraar bij Erasmus School of Law,: 'Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is veel nieuwe wetgeving aangekondigd en tot stand gebracht. Er komt Europees toezicht op grote banken. Toezichthouders en de staat hebben meer instrumenten om in te grijpen bij banken die in de problemen zijn. De grote vraag is echter of de oplossingen voor de vorige crisis een volgende crisis kunnen voorkomen. En kan de financiële sector zonder overheidsbemoeienis? Of moet de overheid, bijvoorbeeld door een staatsbelang te houden in een of meer banken, tot in lengte van dagen betrokken blijven bij de financiële sector?'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

De immense markt van draagbare technologie die iedereen onderschat

Draagbare technologie wekt nog steeds de nodige argwaan op. Velen onderschatten dan ook schromelijk het potentieel van smart watches, verbonden fitness bands en draagbare eye wear – om het bij de Engelstalige termen te houden. Het belang van de sector is niet hoe gek deze toestellen er uit zien, maar vooral hoeveel problemen ze gaan oplossen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

'Lage inkomens laatste decennia op achteruit gegaan'

De onderste tien procent van de inkomenspiramide van Nederland is er de laatste decennia, sinds 1977, qua reeël inkomen met dertig procent op achteruitgegaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Fiscus: ACW betaalde ten onrechte geen belastingen

Het ACW heeft in 2010 ten onrechte op een bedrag van 8 miljoen euro geen belastingen betaald. Dat staat in een brief van de Bijzondere Belastinginspectie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad en werd gemeld op het VRT-radionieuws. De spilvennootschap Sociaal Engagement zou onder meer ten onrechte personeelskosten afgetrokken hebben.