EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 27376 tot 27380 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Belgische meubelsector verwacht tweede kwakkeljaar op rij

De Belgische meubelindustrie verwacht dat 2013 zal worden afgesloten als "het tweede kwakkeljaar op rij" voor de sector. Dat zegt Fedustria, de federatie van de Belgische textiel-, hout- en meubelindustrie, in een conjunctuurnota.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Dit is het échte probleem van Europa en het ziet er niet goed uit

Patrick Artus van Natixis schrijft een glashelder artikel over de problemen waar men in Europa momenteel voor staat. Het is al enkele maanden duidelijk dat deflatie in Europa een groot probleem kan worden, we lijken steeds meer de Japanse toer op te gaan waardoor we voor nog enkele verloren decennia staan. Hoe komt het dat we in zo'n situatie zitten?

Het groeiende verschil tussen de reële rentevoeten en de reële economische groei brengt de solvabiliteit van de zwakkere landen steeds meer in de problemen. Er is een veel te groot verschil tussen de reële lange termijn rentevoeten en de reële economische groei (het primair tekort/overschot). Hierdoor komen deze landen in een deflatoire situatie waarbij de overheidsschuld steeds sneller gaat stijgen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

En wéér winnen de banken: deflatie mag niet!

Algemeen wordt verwacht dat nog dit jaar, misschien al overmorgen, de Europese Centrale Bank (ECB) opnieuw de rente zal verlagen van het toch al lage tarief van 0,5 procent naar 0,25 procent. Dat zou dan de veertiende renteverlaging sinds 9 juli 2008 zijn, toen de rente nog op 4,25 procent stond. Het geld wordt voor de banken bijna letterlijk gratis.

Het argument dat de ECB tot nu toe gebruikte om de renteverlagingen te rechtvaardigen, was het stimuleren van de economie. ECB-president Draghi hoopte bij elke verlaging van het rentetarief dat banken meer en makkelijker geld zouden uitlenen aan het bedrijfsleven. Helaas voor Draghi is dat na 13 renteverlagingen sinds juli 2008 nog steeds niet het geval. Je vraagt je zo langzamerhand af wat de ECB-president beweegt. Waarom hij iedere keer denkt dat de volgende renteverlaging wel het gewenste effect zal sorteren, terwijl alle vorige dat niet hebben gedaan. Heeft slimme Mario een verborgen agenda?

Lees verder op citareg.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Oeso: Belgen voelen zich minder goed in hun vel door de crisis

De Belgen gaan tegenwoordig wat minder tevreden door het leven dan voor de crisis. Dat besluit de Oeso vandaag in een nieuw rapport. In de mate dat tevredenheid te meten valt, viel het subjectieve welbehagen in ons land met vier procent terug. In crisislanden als Griekenland (-20%), Italië (-12%) en Spanje (-10%) was de achteruitgang veel sterker.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Werken bij Google is saai en weinig stimulerend

Werken bij Google staat voor vele jonge ingenieurs gelijk aan werken in het beloofde land. Toch is ook bij Google niet altijd alles peis en vree. In een thread op vraag-en-antwoordsite

In een thread op vraag-en-antwoordsite Quora verklappen werknemers van de internetgigant anoniem de minpunten van het bedrijf. Dat meldt de krant The Independent.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs