Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 27376 tot 27380
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Column Kees de Kort | Communicerende vaten

Meer crises in aantocht, voorspelt Nout Wellink vandaag in het FD. Niet verrassend, vindt Kees de Kort. Het werken aan oplossingen kost veel tijd. En banken zijn enorm met elkaar verweven.

Bron: mondi.nl
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Spaanse verblijfsvergunning vanaf vijf ton te koop

Veel fortuinlijke Russen vestigen zich ook om andere redenen dan het zonnige klimaat, aan de Costa del Sol. De Spaanse overheid lijkt in deze tijden van economische moeilijkheden namelijk blij te zijn met gulle investeerders en verstrekt vanaf dit najaar verblijfsvergunningen aan dit soort niet EU-residenten.

Iedereen wil de Rus als klant binnenhalen, immers hij staat erom bekend twee keer zoveel uit te geven als iedere andere toerist. De Spaanse detailhandel en horeca in Marbella en omgeving, springt massaal in op de Russische behoefte met Russische producten, kranten en vertalingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

'Nederland wel heel goedkoop voor bedrijven'

Dit heeft Marlies de Ruiter van de internationale Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) donderdag gezegd in de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting over bijzondere financiƫle instellingen.

Uit een onderzoek van het SEO van begin zomer bleek al dat Nederland vergeleken met andere Europese landen fiscaal aantrekkelijk is voor internationale bedrijven om zich te vestigen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

'Recessie duurt nog minstens tot medio 2014'

Het zal nog tot medio 2014 duren voor er een eind komt aan de recessie. Dat voorspelt het economisch bureau van de Rabobank donderdag.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: donderdag 12 september 2013

Tsunami van miljardairs

Tien jaar geleden was er in China nog niemand die zich (in dollars) miljardair mocht noemen. Maar inmiddels zijn het er 315. Hun aantal groeit bovendien steeds sneller. In een jaar zijn er 64 bij gekomen, bleek woensdag uit de jaarlijkse rijkenlijst van het magazine Hurun.

De 1000 rijkste Chinezen zagen hun rijkdom in 1 jaar met 21 procent groeien. Gemiddeld hadden die 1000 rijksten een fortuin van 1 miljard dollar. De allerrijkste Chinees is dit jaar de 59-jarige vastgoedtycoon Wang Jianlin, met 22 miljard dollar. Op plaats twee en drie volgen Zong Qinghou, hoofd van drankenproducent Wahaha, en Tony Ma, baas van internetbedrijf Tencent.