Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 27381 tot 27385
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

India schroeft importheffing gouden sieraden op naar 15%

De Indiase regering slaat twee vliegen in één klap. Ze maakt goud nog duurder door de importheffing op juwelen te verhogen van 10 naar 15 procent. Tegelijkertijd komt ze Indiase juweliers tegemoet, die klaagden over goedkoper import uit landen als Thailand en Maleisië. Hoe hoog moeten de heffingen zijn, voordat Indiërs het goud links laten liggen?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

"Met 25 troy ounce goud koop je straks een huis"

Volgens de Amerikaanse goudhandelaar Mike Maloney komt er een moment waarop je met 25 troy ounce goud (minder dan een kilo) een huis kunt kopen. Is dat wel realistisch? Zijn goudbeleggers gek geworden? Of krijgen we een herhaling van de hyperinflatie in Weimar Duitsland, toen vermogende mensen met een beetje goud complete huizenblokken kochten?

Bron: parool.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Bendes verkopen buit op Nederlandse markten

Vooral de Zwarte Markt in Beverwijk is een centrum van handel in gestolen goederen. Onder de toonbank sluiten criminelen deals met voornamelijk Afghaanse verkopers. Die ontdoen de parfums, make-up en telefoons van stickers en streepjescodes die herkomst kunnen verraden en bieden het roofgoed weer te koop aan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Cyprus wil kapitaalrestricties opheffen

Met die maatregelen wilden de autoriteiten voorkomen dat spaarders hun geld massaal naar het buitenland zouden sluizen, met als gevolg dat het financiële systeem volledig zou instorten.

''Het doel is nu om de voorwaarden te creëren voor economische groei en het grote werkloosheidsprobleem aan te pakken, teneinde het financiële systeem te stabiliseren'', aldus de president Nicos Anastasiades in een vraaggesprek. ''De beperkingen worden medio januari 2014 opgeheven.''

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Fed beslist over steunprogramma

De Federal Reserve, het stelsel van de Amerikaanse centrale banken, zal waarschijnlijk woensdag bekendmaken of en op welke manier het steunprogramma voor de economie van de bank wordt teruggedraaid.