Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 27391 tot 27395
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013

I have a dream is verworden tot I have a nightmare

50 Jaar geleden gaf Martin Luther King, politiek leider en een van de prominenten van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, zijn historisch speech I Have A Dream, waarbij hij een wereld schetste waarin blank en zwart gelijk zouden zijn.  Maar vandaag staat zwart Amerika er nog steeds heel slecht voor – en dat ondanks de inspanningen van King.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013

Hoe reageert de beurs op oorlog?

De beurzen hebben veel om over te tobben dezer dagen, er is de mogelijke 'tapering' door de Federal Reserve, er is de discussie over het schuldplafond en er zijn de spanningen rond Syrië. In het begin van de week hadden de aandelenbeurzen nog last van de mogelijke invasie in Syrië, gisteren en eergisteren wisten de indexen te herstellen. Hoe reageren beurzen in het algemeen op een oorlog vroeg MarketWatch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013

Wat heeft gewerkt bij beleggen (deel 6)

Vandaag het zesde en laatste artikel van deze minireeks. We stellen het vijfde criterium van Tweedy, Browne voor.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013

Economisch vertrouwen in eurozone stijgt, werkloosheid stabiliseert

Het economisch vertrouwen in de eurozone is in augustus flink gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. De werkloosheid in de eurozone is in juli gestabiliseerd op 12,1 procent, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op haar beurt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 augustus 2013

Uranium: opportuniteit of gedoemd? Gratis analyse!

De uraniumsector zit al enkele jaren in de hoek waar de klappen vallen. Na het drama in Fukushima meer dan twee jaar geleden ging de prijs voor uranium onderuit. Lange tijd leek $ 40 het dieptepunt te zijn voor de spotprijs van uranium, maar daar is de prijs recent ook doorheen gezakt. Met de hernieuwde zorgen omtrent de lekken in Fukushima zit er niet veel beterschap in. Zit er nog opportuniteit in de sector of is het gedoemd te verdwijnen?