Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 27391 tot 27395
Bron: mondi.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Noodwet financiële verkeer in buitengewone omstandigheden

Vandaag werd Mondi geattendeerd op een horrorscenario wat er met uw banktegoeden kan gebeuren. Misschien hebben we met het tonen van het filmpje “Take Your Money out of the Bank!” wel een extra reden om aandacht te vragen voor vastgoed in het buitenland; als belegging of tweede (t)huis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

De val van Frankrijk in 4 grafieken

Frankrijk is de zieke man van Europa aan het worden. Sommige analisten voorspellen zelfs dat Frankrijk binnen de 5 jaar tot de periferie zal gerekend moeten worden. Terwijl de Europese economie stilaan uit het dal klimt, blijft Frankrijk - toch de 2e grootste economie van Europa - achter.

Deze grafieken van Sober Look tonen aan hoe erg het gesteld is met Frankrijk.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Shanghai experimenteert met eenvoudig(er) verwisselbare yuan

De Chinese centrale overheid geeft Shanghai meer ruimte om de yuan te kunnen verwisselen met buitenlandse valuta. De regeling geldt alleen voor de vrije handelszone van de stad. Daarnaast kan ook de rente meer door de markt bepaald gaan worden.

China is afgelopen jaren bezig om de yuan te internationaliseren, maar de Chinese valuta is nog altijd niet volledig vrij verwisselbaar op de internationale valutamarkten.

Bron: hol.es
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

B.I.S.: Controleert en manipuleert ons geld

Dit nooit verkozen orgaan luistert naar de naam Bank for International Settlements (BIS) en fungeert als Centrale Bank voor alle nationale banken in de wereld. De BIS is gelokaliseerd in het Zwitserse Bazel maar heeft eveneens vestigingen in Hong Kong en Mexico City. In essentie is dit orgaan nooit verkozen, ze zijn aan niemand enige verantwoording verschuldigd in de wereld en ze betalen geen belastingen en hoeven aan geen enkele nationale of internationale wet te voldoen. Laat u verder niets wijsmaken door allerlei mooipraters. De BIS is een staat op zichzelf waar niemand belasting betaald en iedereen ver doorgedreven diplomatieke bescherming heeft. En, onze gouverneur van de NATIONALE bank is hier eveneens lid van via de ECB.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Goudprijs stijgt het sterkste in september – hoe ver staan we nu?

De goudprijs stijgt meestal door twee redenen, we hebben de 'Fear Trade' wanneer mensen goud kopen tegen aankomend onheil, zoals we onlangs gezien hebben met de saga rond Syrië, en we hebben de 'Love Trade' waar de vraag naar fysiek goud in China en India toeneemt door de vele festivals en feesten in deze landen. Dit maakt dat de goudprijs historisch gezien het beste presteert in september, zo staat op Mineweb.