Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 27416 tot 27420
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Belg maakte minder auto- en vliegtuigreizen dan vorig jaar

In de zomer van 2013 hebben de Belgen 1,8 procent minder auto- en vliegvakanties geboekt dan in de zomer van 2012, zegt Claude Perignon, voorzitter van Abto, de vereniging van Belgische touroperators. Op lange afstanden is de terugval iets groter (- 4,8 procent) dan op de korte en middellange afstanden (- 1,7 procent). Inzake het type vakantie doen vliegreizen het met een stijging van 2,8 procent merkelijk beter dan de autovakanties die met meer dan 6 procent zijn gedaald.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Waarom we rijken minder moeten belasten

Warren Buffett ziet graag hogere belastingen voor de superrijken in Amerika. Sommige Nederlandse politici menen dat ook van Nederlandse veelverdieners meer gevraagd mag worden. Maar de vergelijking tussen Amerika en Nederland gaat mank, stelt Hendrik Oude Nijhuis.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Saoedi's beloven Russen geheim oliepact als het Syrië laat vallen

Saoedi-Arabië heeft Rusland een oliepact aangeboden indien het zijn steun aan het regime van de Syrische president Assad laat vallen. Riyad beloofde ook Rusland te behoeden voor Tsjetjeense terreuraanslagen tijdens de komende Olympische Winterspelen in het Russische Sochi.

‘De Tsjetsjenen die de veiligheid van de Spelen bedreigen staan onder onze controle,’ wordt de Saoedische prins Bandar geciteerd in de Libanese krant As-Safir, die banden heeft met Hezbollah en de Saoedi’s vijandig gezind is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

“Grondstoffen staan op het punt om te exploderen”

De naam Martin Pring zal heel wat investeerders waarschijnlijk niet zo heel veel zeggen. De man – niet meer van de jongste inmmidels – is op de beurs van Wall Street nochtans een heuse beroemdheid. Hij spreekt niet zo vaak maar als hij spreekt wordt naar hem geluisterd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Het economische lot ligt in de handen van Bernanke

Er in één dag waar de hele financiële wereld naar uitkijkt. 18 september wordt de dag dat bankiers, politici, hedgefondsen, analisten, beleggers en andere belanghebbenden, de woorden van één man minutieus zullen trachten te analyseren. Die man zal de beslissende woorden uitspreken waarvan de wereld van het geld al jaren wist dat ze zouden worden uitgesproken. Zoiets in de trant van “