Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 27421 tot 27425
Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Gelukkig en duurzaam in een huis van 8 m2

Er wordt van alles gedaan om een huis duurzaam te krijgen: zonnepanelen, isolatie, warmte uit de grond, milieuvriendelijke bouwmaterialen en nog veel meer. Maar volgens de Vlaamse journalist Kris de Decker vergeten mensen één ding: de grootte van een huis. Volgens De Decker kunnen mensen prima gelukkig zijn in een minihuis van niet groter dan 8 vierkante meter. En een minihuis is bijna vanzelf een stuk duurzamer.

De Decker: “De belangrijkste factor in de eco-score van een huis wordt echter volledig over het hoofd gezien: de afmetingen van de woning. Er zijn wondermooie dwerghuisjes op de markt, die door een uitgekiend ruimtegebruik alles bieden wat een moderne groene ziel verlangt.”

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Kapitalistisch netwerk beheerst de wereld

Een analyse van de relaties tussen 43.000 key transnationale bedrijven heeft een zeer kleine groep onthuld, voornamelijk banken, die wereldwijd aan de touwtjes trekt!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Laatste kans voor goedkope goudmijnen?

De recente correctie in goudmijnaandelen kan wel eens de laatste zijn om goedkoop in te stappen. Benchmark voor de goudmijnaandelen is de Market Vectors Gold Miners Fund (GDX). Sinds eind juni ging GDX van $ 22 naar $ 31, een stijging van 40 procent op enkele weken, zelden gezien. Nu laat GDX wat stoom af, volgens The Growth Stock Wire.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Pas op!! Zeepbel groeilanden kan ieder moment uiteen spatten

Door de sterke opkomst van China en India de laatste tientallen jaren, hebben beleggers de groeimarkten afgezocht in de hoop de volgende rijzende ster te vinden, of op zijn minst het land dat het meeste zal profiteren van de "boom" in de BRIC-landen. Het goedkope westerse geld heeft deze markten overspoeld op zoek naar rendement. Dit heeft ervoor gezorgd dat de groeilanden een enorme bubbel zijn die ieder moment uiteen kan spatten, zegt Jesse Colombo.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Kinderen de dupe van de crisis

Kinderen betalen de rekening van de crisis. Dat is de conclusie uit de Kinderrechtenmonitor 2013, woensdag gepresenteerd door Kinderombudsman Marc Dullaert.