Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 27426 tot 27430
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Kinderen de dupe van de crisis

Kinderen betalen de rekening van de crisis. Dat is de conclusie uit de Kinderrechtenmonitor 2013, woensdag gepresenteerd door Kinderombudsman Marc Dullaert.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Is de zeppelin het cargotransport van de toekomst?

Zeppelins werden een eeuw geleden gezien als het transportmiddel van de toekomst. Wolkenkrabbers als het Empire State Building in New York werden zelfs gebouwd met aanmeerplaatsen voor luchtschepen. Na het verschrikkelijke incident met de Hindenburg, verdwenen ze echter van het voorplan. Nu komt een Amerikaanse firma met een prototype dat een revolutie in het cargotransport moet betekenen.

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Gelukkig. Economie gered.

Vandaag is het dan eindelijk van start gegaan, het met veel tamtam aangekondigde ' Ondernemend Oranje Kapitaal', met een oude van Studio Sport gejatte slogan 'Van, voor en door ondernemers'. Het is een fonds dat ondernemers, die moeite hebben met het verkrijgen van leningen, eigen vermogen of achtergesteld kapitaal verschaft zodat banken met meer vertrouwen krediet kunnen verschaffen. Iedereen die een ton euro of meer (=geen vergunning nodig van de AFM) beschikbaar heeft kan participeren in het fonds. Het is de bedoeling dat minimaal 100 miljoen euro wordt opgehaald. Vandaag was de presentatie op Beursplein 5. Als we onze RTL-verslaggever ter plaatse @hellahueck moeten geloven, en waarom zouden we dat niet, zijn er reeds tientallen miljoenen opgehaald, voornamelijk door pensioenfondsen. Eentiende van het fondsvermogen is beschkbaar voor startersleningen aan het MKB. Van de website van OOK worden we niet veel wijzer, behalve dat we jeuk krijgen van de marketinglingo. 'Oranje' dat zal wel slaan op ING en het doet ons deugd dat het fondsvermogen wordt beheerd door een 'gebalanceerd team van professionals met een vast gedefinieerd mandaat'. Laten we hopen dat we er nog veel over gaan horen, want onze economie kan wel wat VVD gebruiken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Dit is waarom beleggers liever zilver hebben dan goud

De zilver-ETF was de best presterende ETF in de maand augustus. Terwijl de goudprijs nog slechts 12 procent boven zijn bodem staat, staat de zilverprijs nog altijd zo'n 20 procent boven zijn bodem. Beleggers zien veel liever zilver dan goud tegenwoordig. Daar zijn verschillende redenen voor zegt MarketWatch.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Staking in secundaire scholen in Griekenland

De Griekse onderwijzers gaan vanaf volgende maandag gedurende vijf dagen het werk neerleggen, uit protest tegen de besparingen en ontslagen in de sector. Het schooljaar in Griekenland begint morgen.