Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 27446 tot 27450
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 september 2013

Een échte crisis en dan stromen de kerken weer vol

De wereld stond ten tijde van de val van Lehman Brothers op enkele uren van een totale instorting. Weinig mensen beseffen dat het toen echt bijna 'game over' was voor het kapitalisme. Een van de Amerikaanse topmensen heeft verklaard dat hij toen naar zijn vrouw heeft gebeld om te zeggen dat ze alles wat ze kon krijgen moest gaan kopen in de supermarkt. Want zo zal het zijn als we effectief ooit een 'game over' krijgen. En dan rest er nog 1 toevluchtsoord,... de kerken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 september 2013

Italiaanse economie kent nieuwe krimp

De Italiaanse economie is in het tweede kwartaal met 0,3 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit een tweede raming van het Italiaanse statistiekbureau. Eerder werd voor vorig kwartaal uitgegaan van een krimp met 0,2 procent. Ook op jaarbasis was de krimp (min 2,1 procent) een fractie sterker dan eerder geschat.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 10 september 2013

Koopprijs kantoor verlaagd tot bedrag van één jaar huur

Nederland heeft het hoogste percentage lege kantoorgebouwen van Europa. Wat grote steden betreft scoort alleen Athene slechter met 20 procent leegstand, maar daarna komt Amsterdam met 18 procent nutteloze gebouwen. In de gemeente Leidschendam-Voorburg is het helemaal bedroevend gesteld, met 35 procent spookkantoren. In totaal staat in Nederland ruim 13 procent van de kantoorvoorraad leeg.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: dinsdag 10 september 2013

Werkgever blijft somber

Voor het zesde achtereenvolgende kwartaal blijven werkgevers in Nederland somber over de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit cijfers uit de Arbeidsmarktbarometer van Manpower. De barometer laat voor het 4e kwartaal 2013 wederom negatieve verwachtingen zien.  Het cijfer -3% is gelijk aan het sentiment dat eerder voor het tweede en derde kwartaal werd gepeild. Het beeld lijkt zich daarmee te stabiliseren. Een positieve uitzondering zijn de werkgevers in de bouw. Dit segment laat een significante verbetering zien ten opzichte van eerdere kwartalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 september 2013

Wie gaat er de Amerikaanse schulden betalen als ze Syrië ongewenst binnenvallen?

Gaat President Obama de grootste blunder van de westerse geschiedenis maken door tegen alle adviezen in alsnog Syrië binnen te vallen? De landen die de meeste Amerikaanse schulden opkopen, waaronder China en Rusland, hebben al te kennen gegeven niet opgezet te zijn met een Amerikaanse inval in Syrië. Zelfs de Amerikaanse bevolking en het Cogress keuren mogelijk een aanval niet goed. Dit kan de Verenigde Staten veel economisch leed bezorgen, aldus The Economic Collapse.