Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2746 tot 2750
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

BREAKING #Bitcoin over twee maanden wettig betaalmiddel

Japan heeft een nieuwe wet die de virtuele munt Bitcoin de status van wettig betaalmiddel zal geven.

Vanaf april wordt de wet van kracht. Bedrijven die de cryptocurrency actief willen gaan gebruiken moeten zich daarvoor wel onderwerpen aan een lange lijst aan harde voorschriften.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

China’s valuta en goud strategie

China heeft een extreem lange termijn strategie met betrekking tot valuta en goud. Door schade en schande zijn ze wijs geworden en daarom hebben ze hun enorme voorraad aan Amerikaanse schuldbewijzen en dollars fors verkleind. Nog altijd houden ze bijna 3 biljoen aan dollargerelateerde bezittingen aan, maar dat is al een flink stuk minder dan voorheen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Grafiek: Centrale banken dumpen dollarreserves

Centrale banken zijn in een recordtempo dollarreserves aan het liquideren, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Financiën. De volgende grafiek laat duidelijk zien dat de rest van de wereld sinds 1980 niet meer op deze schaal dollars heeft verkocht als nu. De situatie doet denken aan de jaren zestig, toen Europese landen op grote schaal hun dollars inwisselden voor goud.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Rusland ziet NAVO in Baltische staten als bedreiging

Rusland ziet de stationering van NAVO troepen in de Baltische staten, Polen en Duitsland als een bedreiging, omdat ze geen informatie heeft over hoe die troepenopbouw zich zal ontwikkelen. De regering in Moskou zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden om de veiligheid in eigen land te kunnen garanderen, zo meldt persbureau RIA.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Bundesbank rondt repatriering goud uit New York af

De centrale bank van Duitsland heeft met succes de repatriëring van goud uit New York voltooid, zo maakte de Bundesbank vandaag bekend. In 2016 haalde de centrale bank 216 ton goud terug uit het buitenland, waarvan 111 ton uit de kluizen van de Federal Reserve in New York en 105 ton uit de goudkluis van de Banque de France in Parijs.