Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 27451 tot 27455
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Nationale hypotheekbank biedt redding

Het kabinet gaat met een plan komen om een nationale hypotheekbank op te richten. Hierdoor wordt het mogelijk voor grote investeerders om te beleggen in hypotheken door deze op te kopen. Onze banken krijgen hierdoor meer geld beschikbaar.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Hypotheekschuld is grootste risico aller tijden

Hoogconjunctuur bestaat niet meer; of deze terug komt in de vorm zoals we hebben gekend zal wel een illusie zijn gezien de enorme schuldenberg en de rente- en aflossingsverplichtingen. De hypotheekrente-discussie; geeft nog geen duidelijkheid, alleen maar onzekerheid. De begrotingstekorten leiden tot verder dalende inkomens door bezuinigings- en belastingmaatregelen van onze regering. De afnemende bevolkingsgroei De toenemende emigratie; van vooral jongeren, potentiële huizenkopers dus, geeft minder vraag. Hoe langer de neergaande spiraal aanhoudt, hoe meer effect dit sorteert. Banken blijven nog jarenlang op hun geld zitten vanwege hun kapitaalratio en zijn daardoor uiterst voorzichtig met uitlenen. Dat geldt voor zowel ondernemerskredieten als mede de persoonlijke leningen en hypotheken. Pas nadat de werkloosheid is gedaald, zal de vraag naar woonhuizen toenemen. Het wordt geleidelijk aan duidelijk dat de economische krimp in Nederlands een stuk groter is dan in de omringende EU-landen. Door sommige waarnemers is al voorspeld dat ons land Spanje achterna zal gaan wat betreft de ernst van de recessie. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de huizenmarkt-bubbel die in ons polderlandje langzaam maar zeker aan het leeglopen is. Dit zal waarschijnlijk nog een aantal jaren zo doorgaan gezien het simpele feit dat de woningprijzen over een tijdspanne van meer dan 20 jaar flink zijn gestegen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 augustus 2013

Bank koopt vervolging raciale discriminatie af voor 160 miljoen dollar

Merrill Lynch gaat 160 miljoen dollar (120 miljoen euro) aan de Verenigde Staten betalen om een klacht af te kopen wegens raciale discriminatie. Dat bericht de New York Times. Volgens de krant is het de hoogste som ooit betaald door een Amerikaans bedrijf in klachten rond raciale discriminatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 augustus 2013

Dit is waarom we een nog veel hogere (> $ 130) zilverprijs gaan zien de komende jaren

In de huidige rally van de edelmetalen goud en zilver doet de zilverprijs het veel beter dan de goudprijs. De huidige stierenmarkt in goud en zilver is gelijkaardig aan die van de jaren '70 - '80. Als we die vergelijking doortrekken, kunnen we stellen dat zilver het de komende jaren veel beter gaat doen dan goud. Dit is waarom...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 augustus 2013

Geert Noels heeft een droom

Precies 50 jaar geleden klaagde dominee Martin Luther King de rassenongelijkheid in de Verenigde Staten aan in één van de meest historische speeches ooit.

vroeg aan 28 prominente stemmen wat volgens hen het grootste onrecht is dat moet worden aangepakt. Hieronder staat de mooie droom van Geert Noels: