Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 27456 tot 27460
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

'100 duizend banen erbij in 2014'

Dankzij een pakket van maatregelen gericht op het mkb kunnen er volgend jaar 100 duizend banen gecreëerd worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 september 2013

“Olieprijzen zullen hoog blijven, oorlog in Syrië of niet”

De onzekerheid en de toegenomen spanningen rond de situatie in Syrië hebben de olieprijzen in de afgelopen weken een extra duwtje in de rug gegeven. Toch zijn de waarnemers het over 1 ding eens: Syrië is momenteel niet de spelbepalende factor op de oliemarkten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Er is maar één centrale bank waarvan de balans van krimpt

Centrale banken blijven hun balans uitbreiden door nieuw geld te creëren. Er is maar één centrale bank ter wereld waar de balans de laatste 3 jaar gekrompen is, er is maar één centrale bank die de "Excess liquidity" uit de markt haalt,... en dat is de Europese centrale bank. Als we kijken naar onderstaande grafiek van Axel Merck zien we dat de Bank of England de laatste 5 jaar de absolute winnaar is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Het is een goed moment om deze aandelen te kopen

Een stierenmarkt eindigt altijd in overmoed en hysterie. Tot nu toe is de stierenmarkt in aandelen nog steeds de meest gehate stierenmarkt te allen tijde. Het is pas als je buurman met de nieuwste aandelentip afkomt, dat je weet dat de top nabij is. Zover zijn we nog lang niet. Maar het is wel tijd voor de volgende fase in de stierenmarkt en dan zullen de technologieaandelen voorop lopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Dijsselbloem wil af van ‘too big to fail'

Deze situatie, die tijdens de afgelopen jaren van financiële crisis, 'too big to fail’ werd genoemd, leidde er toe dat overheden wereldwijd banken moesten redden.